Home » Borculo » Leden schietvereniging de Berkelschutters succesvol
Algemeen
Berkelland

8 juli 2016

Leden schietvereniging de Berkelschutters succesvol

Leden schietvereniging de Berkelschutters succesvol

BORCULO – Schietvereniging de Berkelschutters bestaat uit schutters van allemaal verschillende schietverenigingen uit de regio Groenlo, Eibergen, Borculo & Barchem. Deze schutters willen allemaal uit komen op landelijk niveau. Ondanks dat afgelopen jaren de schietvereniging behoorlijk is gekrompen qua schutters en momenteel wel schutters bij kunnen gebruiken presenteren ze nog steeds goed op regio / landelijk niveau.
Een aantal leden van de Berkelschutters hadden het gehele seizoen zodanig goede resultaten dat ze het NK mochten schieten Het NK 2016 werd 24 & 25 juni verschoten op sportpark Papendal te Arnhem. Hierbij werd geschoten op geavanceerde elektronische banen. Het ouderwetse terughalen van kaartjes is niet meer aan de orde. Een groot voordeel van het elektronische systeem is dat de schutter op een scherm pal naast hem direct kan zien welke punten behaald zijn.
Persoonlijk vielen de volgende Berkelschutters op het NK in de prijzen: Laura Lefering werd na een spannende finale waarbij de concurrentie groot was Nederlands Kampioen in de klasse Junioren B Dames, Bennie Bleumink werd na een finale waarin hij één schot te vroeg schoot en twee punten aftrek kreeg als nog Nederlands Kampioen in de Veteranen klasse (voor de derde keer in z’n schiet carrière)
Daarnaast werd in april rond hemelvaart het NK teams verschoten bij sv de Grensstreek Belfeld (Limburg), hierbij hebben de Veteranen van de vereniging, Willy Winters, Gerrit Grooters & Bennie Bleumink een 3e plaats mogen behalen.
Woensdag 29 juni zijn deze schutters door het bestuur in het zonnetje gezet door middel van een serenade door muziek vereniging Volharding en daarna een toespraak door de voorzitter van de schietvereniging Ronald Grooters, deze begon met een openingszin “we mogen trots zijn” op de schutters met deze prestatie. Naar de toespraak en het overhandigen van de bloemen werd er onder een genot van een drankje nog lang na gepraat over deze gebeurtenis.

Advertentie:


Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Op woensdag 6 juli hebben de leerlingen van de Heuvelschool uit Borculo een cheque van €500 uit mogen reiken aan stichting

  • 6 juli 2022

    BORCULO – Mevrouw G.H. Ordelman-Heinneman uit Borculo wordt binnenkort 103 jaar. Op dinsdag 19 juli 2022 hoopt ze haar verjaardag te vieren. Mevrouw

  • 6 juli 2022

    HAARLO – Op 9 juli 2022 zal de eerste editie van het nieuwe festival Halfway Hairlow in Haarlo plaatsvinden. Een nieuw festival voor

Booking.com