Home » Borculo » Blauwalg in Hambroekplas, niet zwemmen
Algemeen
Borculo
Foto's

8 juli 2016

Blauwalg in Hambroekplas, niet zwemmen

Blauwalg in Hambroekplas, niet zwemmen

BORCULO – In de Hambroekplas is blauwalg geconstateerd. Dit meldt Waterschap Rijn en IJsel. De provincie Gelderland heeft een waarschuwing afgegeven. Meer informatie en de actuele stand van zaken over alle zwemwateren in Nederland kun je lezen op www.zwemwater.nl.
In de zwemzone van de Hambroekplas in Borculo is blauwalg aangetroffen. Het gaat om een soort die giftige stoffen produceert en die gevaarlijk kan zijn voor mensen en (huis)dieren. De provincie Gelderland heeft een waarschuwing afgegeven voor dit zwemwater. Er zijn ook waarschuwingsborden geplaatst.
Blauwalgen kunnen irritatie aan de huid en ogen veroorzaken, tot darmklachten leiden (als u of uw huisdier water binnenkrijgt) en op langere termijn schade aan de lever opleveren. Het advies is om elk contact door mens of dier met het water te vermijden. Bij eventuele klachten wordt er aangeraden naar de huisarts of dierenarts te gaan. Vertel hem of haar dat er contact is geweest met blauwalgen.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com