Algemeen
Borculo
Featured

12 juli 2016

2e editie Jeugdronde Berkelland succesvol

2e editie Jeugdronde Berkelland succesvol

BORCULO – Afgelopen zaterdag, 9 juli, was het zo ver, nadat de Giro helaas roet in het eten gooide om de jeugdwielerronde van Berkelland op de dag van de Giro te organiseren, was daar de dag voor de wielerjeugd. De middag begon onder een stralende zon om 14 uur met de KNWU jeugd categorie 1, kinderen van 8 en 9 jaar oud. Daarin vanuit Berkelland Bliss Goossens uit Borculo die zichtbaar genietend van haar thuiswedstrijd naar de 10e plaats reed. De wedstrijd werd gewonnen door Nederlands Kampioen Victor Kroesbergen uit Ede, Stofwolkers Linn Berentsen uit Groenlo en Jille Voorpostel uit Enschede werden 9e en 11e.
Categorie 2, kinderen van 9 en 10 jaar oud, had ook Berkellandse deelname met favoriete voor de overwinning Puck Langenbarg uit Ruurlo, Mikai Leistra en Stein Janssen uit Eibergen. Puck moest nipt de overwinning laten aan Nederlands Kampioen Tyler Eyk uit Amsterdam, en werd 3e. Stein en Mikai reden de Borculose keien uit de straat en reden hun beste wedstrijden van het jaar met de 8e plaats voor Mikai en de 14e plaats voor Stein als resultaat. Medestofwolker Teun Geelink uit Groenlo knokte zich naar de 10e plaats.
In categorie 3 moest Esra Goossens verstek laten gaan met een gebroken pols, maar Stofwolkers Hugo Hagemeier uit Lochem, Luka Wissink uit Diepenheim en Mette Voorpostel uit Enschede reden een heel goede race, met Hugo op het podium met een knappe 3e plaats, Luka op plaats 9 en Mette op de 14e positie in het klassement.
Categorie 4 had wederom Berkellanders aan het vertrek, waaronder topfavoriet Ryan Gal uit Neede en Nauk ten Thije uit Eibergen. Nadat Ryan de wedstrijd had gemaakt, moest hij helaas genoegen nemen met plaats 3, maar was hij de morele winnaar. Nauk reed de beste wedstrijd van z’n carrière tot heden, en streed zich naar plaats 14. Stofwolkers Imme Arink uit Groenlo, Jelle Schieven uit Zieuwent en Stijn Berentsen uit Groenlo misten net de kopgroep, maar knalden naar mooie ereplaatsen, plaats 6 voor Stijn, plaats 7 voor Jelle en een knappe 10e plaats voor Imme.
Hoogtepunt van de dag was het Berkellands kampioenschap voor de lokale jeugd, met een loopfietsrace voor de toekomstige kampioenen. Hier pakte Borculoos talent de hoofdprijs; Ruben Beskers won voor Twan ten Brinke en Bram Mengerink na een spannende race.
De Berkellandse titels bij de dikke bandenraces waren spannend, waar in de jongste categorie er een zware strijd was onder de Berkellandse talentjes. Uiteindelijk was het bij de jongens Rick Stokkers, die Bryan Versteeg nog net kon verslaan. De 3e plaats was voor Storm ten Thije uit Eibergen. Julia Wissink uit Diepenheim pakte tussen de jongens de titel.
Bij de jongens van 9 tot 12 was het Eibergenaar Sven Leistra die de aanstormende winnares bij de meisjes Neomie Koetsier nipt voorbleef en de titel Kampioen van Berkelland een jaar mag dragen. 2e bij de meisjes was Eibergse Iris Janssen, gevolgd op plek 3 door Anouk Hoftijzer. Vervolgens ging in de KNWU wedstrijd van categorie 5 de overwinning naar Sep Roord uit Oldenzaal. De Eibergse Dieuwertje maakte haar debuut en behaalde een 12e plaats. Stofwolk renners Matz Damman uit Groenlo en Siebe Klein Nienhuis uit Lichtenvoorde reden zich verdienstelijk naar positie 10 en 12 bij de jongens.
In categorie 6 was het Hugo Janssen uit Eibergen die de Berkellandse inbreng verzorgde, en kwam als 17e over de meet in deze internationale wedstrijd met een Poolse renner op plaats 3.
In categorie 7, jongens van 14 jaar, was het Ruurloënaar Pepijn Reinderink die favoriet was, maar moest genoegen nemen met een 2e plaats.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook