Algemeen
Borculo

18 augustus 2016

Annie Giepmans exposeert met iconen in de Joriskerk

Annie Giepmans exposeert met iconen in de Joriskerk

BORCULO – Van 24 augustus t/m 10 september exposeert Annie Giepmans uit Borculo met iconen in de Joriskerk te Borculo. Annie Giepmans hield zich al heel lang bezig met tekenen en schilderen.
Zij en haar man bezochten regelmatig Grieks of Russische kerkdiensten, waar ze ook genoten van de iconen. Toen er een cursus in het schilderen van iconen werd gegeven, aarzelde Annie geen moment.. Tijdens deze cursus, die twaalf weken duurde schilderde ze een icoon, die later – zoals het hoort – gewijd werd. Ze werd lid van de icoonschilderclub, waar haar man, die helaas is overleden, ook lid van werd. Hij muntte uit in precisie en Annie heeft haar creatieve kanten. Op die manier konden zij als schilders van iconen veel voor elkaar betekenen. Samen hebben ze al vele exposities gehad. Iconen worden ook wel de Vensters op de Eeuwigheid genoemd.
Openingstijden
De kerk is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag (behalve op 3 september) van 14.00 tot 16.00 uur. De toegang is vrij.
Geschiedenis van de kerk
Wie nieuwsgierig is naar de geschiedenis van de eeuwenoude Joriskerk, het oudste monument van Borculo, kan in de consistoriekamer de tentoonstelling met foto’s en teksten bekijken. De kerkrondleiders kunnen de bezoekers het een en ander hierover vertellen.
Muzikale omlijsting
Op zaterdagmiddag 27 augustus wordt het orgel bespeeld.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook