Home » Borculo » Mo(nu)ment voor Kunst 10 en 11 september 2016 in Haarlo
Algemeen
Haarlo

18 augustus 2016

Mo(nu)ment voor Kunst 10 en 11 september 2016 in Haarlo

Mo(nu)ment voor Kunst 10 en 11 september 2016 in Haarlo

HAARLO – Maar liefst 42 kunstenaars hebben zich ingeschreven om er een bijdrage aan te leveren. Sommigen alleen door werk te exposeren: anderen door hun werk te laten zien (al dan niet door ook daadwerkelijk ermee bezig te zijn) tijdens de kunstmarkt; en sommigen hebben voor beide mogelijkheden gekozen.
Naast schilderijen en keramiek, de meest beoefende kunstvormen kunnen bezoekers kennis maken met o.a. beeldhouwen, het maken van houtsculpturen, het maken van zeer bijzondere kaarsen, edelsmeden, schilderen op zijde, quilt art of het maken van ander driedimensionaal werk. Voor wat betreft de expositie heeft de expositiecommissie van Kunstkring B-Art een tweedeling gemaakt:
In het op die dagen ook voor monumentenliefhebbers geopende achtkantige gebouw van de Hervormde Kerk -vanwege de vorm meestal “De Kluntjespot” genoemd- wordt uitsluitend werk geëxposeerd dat de deelnemende kunstenaars hebben gemaakt is rondom indrukken die ze hebben opgedaan bij een bezoek aan het monumentale kerkje èn werk dat aansluit bij het gemeentelijk Open-Monumenten-thema voor 2016, “Iconen en symbolen”.
De grote zaal van het aan de overzijde van De Kluntjespot gelegen “Kulturhus ’t Stieltjen” wordt ingeruimd voor andere kunstuitingen over uiteenlopende onderwerpen. De verbinding tussen De Kluntjespot en ’t Stieltjen wordt gevormd door de kunstmarkt waar zo’n 25 kunstenaars beide dagen actief zullen zijn.
Het belooft een zeer bijzonder en aantrekkelijk programma-onderdeel te vormen, zowel voor wie Monumenten en Kunst wil combineren als voor liefhebbers van bijzondere monumenten OF kunst. Aardig om te weten is, dat het niet alleen Berkellandse of Achterhoekse kunstenaars zijn die een bijdrage leveren aan Mo(nu)ment voor Kunst, maar amateurs en professionals uit alle windstreken van Nederland en ook uit Duitsland.
De expositie en kunstmarkt vinden plaats op 10 en 11 september, op beide dagen van 11.00 – 17.00 uur. De toegang is gratis en er is volop (gratis) parkeergelegenheid.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com