Algemeen
Berkelland

23 augustus 2016

Maak kennis met walking football in Berkelland

Maak kennis met walking football in Berkelland

BERKELLAND – Tijdens de Nationale Sportweek is er op woensdagavond 21 september bij Sportclub Neede een informatieve en sportieve bijeenkomst over walking football. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Sport Federatie Berkelland en de Stichting Vitaal op Weg. De avond begint om 19.30 uur. De locatie is sportpark ’t Haantje, Kronenkamp 10 te Neede.
Wat is walking football?
Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het walking football, een nieuwe voetbalvorm voor 60-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Bij walking football wordt op een klein veld 7 tegen 7 gespeeld waarbij er niet wordt gerend. Ook is er geen lichamelijk contact en wordt de bal niet hoger dan heuphoogte gespeeld. Het walking football team van DVC ’26 uit Didam speelt een demonstratiewedstrijd tegen een regioteam van spelers uit Berkelland. De avond staat onder leiding van Peter Aal en Louis Verweijen, beiden voetballers van het OldStars-team van Vitesse.
Voor trainers, voetbalclubs en 60-plussers uit Berkelland
Walking football wordt nog niet door elke vereniging aangeboden. Daarom is er voor trainers, bestuurders van voetbalclubs én belangstellenden uit Berkelland op 21 september a.s. de gelegenheid kennis te maken met deze nieuwe voetbalvorm. Clubs uit Berkelland die graag willen starten met walking football kunnen hulp krijgen van de SFB. Ook kunnen geïnteresseerde 60-plussers tijdens deze avond actief meedoen. U kunt eveneens voor deze avond een compleet 60+ team (7-10 spelers dames/heren) aanmelden.
Bent u, of is uw club geïnteresseerd? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar John Willemsen van Sport Federatie Berkelland: john@sportfederatieberkelland.nl of te bellen: 0545-476727. Kijkt u voor meer info ook op www.sportfederatieberkelland.nl of op www.vitaalopweg.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook