Home » Borculo » Thea Bentvelsen, Frans Dielemans en Joop Huisman exposeren in gemeentehuis
Algemeen
Berkelland

8 september 2016

Thea Bentvelsen, Frans Dielemans en Joop Huisman exposeren in gemeentehuis

Thea Bentvelsen, Frans Dielemans en Joop Huisman exposeren in gemeentehuis

BERKELLAND– In de hal van het gemeentehuis in Borculo is een nieuwe expositie ingericht van kunstwerken van kunstenaars afkomstig uit Berkelland. Er zijn werken te bezichtigen van Thea Bentvelsen, Frans Dielemans en Joop Huisman. De expositie is voor iedereen vrij toegankelijk en loopt tot 31 oktober.
De gemeente wil haar inwoners graag in contact brengen met het werk van kunstenaars. In overleg met de Stichting Berkelland Cultuur heeft de gemeente een deel van de Publiekswinkel ter beschikking gesteld voor het tentoonstellen van kunstvoorwerpen gemaakt door kunstenaars die in de gemeente Berkelland wonen en werken. Bezoekers die voor bepaalde zaken bij de balie moeten zijn kunnen zodoende in dezelfde ruimte de tentoongestelde kunstwerken bezichtigen.
Bij binnenkomst in het gemeentehuis is het rechterdeel van de ruimte door Berkelland Cultuur ingericht als expositieruimte. Het is nu voor de derde keer dat er werken worden tentoongesteld. De exposanten hebben diverse soorten werk aangeleverd.
Thea Bentvelsen is begonnen als schijfster die vervolgens haar boeken van eigen gemaakte illustraties ging voorzien. In de loop van de tijd is er een verschuiving gekomen van het schrijven van boeken naar beeldend werk. De nadruk is daarbij steeds meer komen te liggen op het maken van keramiek al dan niet in combinatie met tekst.
Frans Dielemans maakt zogeheten hyperrealistische werken, die in zijn geval zijn gebaseerd op zijn ervaringen. Wat hem bezighoudt zijn de kleine, vaak onbeduidend lijkende momenten in ieders leven, waarin je kijk op het leven plotseling verandert. Dat probeert hij in zijn werk te vangen. Zoals hij het zegt: het ongrijpbare tussen voor en na.
Joop Huisman is altijd geboeid geweest door de schilderkunst. Hij heeft een brede belangstelling wat zijn onderwerpen betreft: dieren, landschappen, portret en stilleven. Hij kan getroffen worden door het licht in morgen- en avondluchten, de kleuren van de herfst, dieren in het landschap, mensen of voorwerpen die een plek krijgen in een stilleven.
Kunstenaars, woonachtig in de gemeente Berkelland, die aan deze kunsttentoonstelling willen deelnemen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden bij berkellandcultuur@gmail.com. Aan de kunstenaars die zich melden, wordt gevraagd om een omschrijving van henzelf en van hun werk aan te leveren.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 8 december 2022

    BORCULO – Onder een klein voorbehoud dat er toch weer coronamaatregelen zouden kunnen komen, durft de Stichting Promotie Borculo het aan om de

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

Booking.com