Home » Borculo » Symbolen, iconen en muziek in de Joriskerk
Algemeen
Borculo

8 september 2016

Symbolen, iconen en muziek in de Joriskerk

Symbolen, iconen en muziek in de Joriskerk

BORCULO – De eeuwenoude Joriskerk te Borculo is op Open Monumentendag open van 11.00 tot 17.00 uur. Aan het thema: Symbolen en Iconen wordt de nodige aandacht besteed.
Symbolen
In de kerk zijn diverse symbolen, die die dag meer aandacht krijgen. In een vitrine staan avondmaalbekers, doopschaal, etc. Verder is er een doorlopende diapresentatie van de reis naar Griekenland die als thema had: in de voetsporen van Paulus. Op deze manier kan men de reis meebeleven en zien welke weg Paulus heeft gevolgd.
Iconen
Laatste mogelijkheid om de iconen van Annie Giepmans te bekijken. Annie en haar man bezochten regelmatig Griekse en Russische diensten waar hun belangstelling werd getrokken door de iconen en waardoor ze geboeid raakten. Iconen worden ook wel de Vensters op de Eeuwigheid genoemd.
Muziek
Van 12.30 – 13.30 speelt Wil Kok op orgel en piano.
Van 14.00 – 15.00 uur geven leerlingen van het Segno Collectief een concert. Heerlijk om te zien hoe enthousiast ze zijn om hun muziek ten gehore te brengen.
Geschiedenis van de Joriskerk
Wilt u meer weten over de geschiedenis van deze oude kerk? Neem dan een kijkje in de consistoriekamer. Hier staan borden met foto’s en teksten over de geschiedenis van het oudste monument van Borculo. De kerkrondleiders zijn graag bereid u het een en ander over de kerk te vertellen.

Advertentie:


Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 6 augustus 2022

    BORCULO – De Lebbenbrugge staat  7 augustus van 11.00 tot 17.00 uur in het teken van aardewerk. De deelnemende keramisten willen  hun werk

  • 6 augustus 2022

    BORCULO – Vanaf vandaag (zaterdag 6 augustus) start de kaartenverkoop voor de seniorenfeestmiddag. De seniorenfeestmiddag is een vaste prik op de kalender van

  • 5 augustus 2022

    BORCULO – De 3e Berkelcompagnie organiseert dit jaar voor de 4e keer de kanotoertocht ‘Berkel Kanorally’. Vanwege de coronapandemie kon in 2020 de

Booking.com