Algemeen
Borculo

15 september 2016

Hennink plaatst zich voor Nederlandse Kampioenschappen judo

Hennink plaatst zich voor Nederlandse Kampioenschappen judo

BORCULO – Zaterdag 11 september vond het Nederlandse Kwalificatie Toernooi (NKT) judo plaats in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven. Ruim 300 judoka’s streden om een plaats op de Nederlandse Kampioenschappen (NK) judo. Voor Nippon Judo Achterhoek deden er 3 judoka’s mee aan het kwalificatie toernooi.
Hennink, voormalig Nederlands kampioen -63 kg in 2014, won met overmacht alle partijen in de gewichtsklasse -70kg en sleepte hiermee een ticket binnen voor het NK judo welke gehouden wordt op 2 oktober a.s. in Almere. Ze geeft hiermee het goede voorbeeld aan haar leerlingen, deze zullen haar op het NK komen aanmoedigen.
Vorig jaar heeft Antoinette Hennink haar eigen judoschool opgericht die inmiddels al ruim 200 leden telt. Haar doel is om zoveel mogelijk kinderen kennis te laten maken met judo. Door haar deelname aan de Nederlandse Kampioenschappen wil ze haar leerlingen inspireren, als je doorzet kun je alles bereiken. Judo is volgens Hennink meer dan bewegen. Ze ziet het als een stukje opvoeding. Leert haar leerlingen normen en waarden, respect, samenwerken, discipline, beheersing, weerbaarheid en vertrouwen.
Annemijn Salomons (Hengelo Gld.) en Ricardo Chirco (Borculo) werden respectievelijk 10de en 11de en staan hiermee reserve voor het NK judo. Nippon Judo Achterhoek doet ook mee aan de Nationale Sportweek! Voor meer informatie zie website: www.nipponjudo.nl

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook