Algemeen
Borculo
Featured

22 september 2016

Vaartochtjes en vertier tijdens gezellige Zompendag

Vaartochtjes en vertier tijdens gezellige Zompendag

BORCULO – Op zondag 2 oktober wordt in Borculo een bijzondere traditie gevierd, dan staat de jaarlijkse Zompendag weer op het programma. Een belevenis voor jong en oud. Belangstellenden krijgen de mogelijkheid een vaartochtje te maken met zomp De Fute die wordt ingezet voor tochtjes door de binnenstad. Maar er is op 2 oktober nog veel meer te doen in het gezellige Berkelstadje. Tussen 12 en 17 uur bruist het van de activiteiten en zijn de winkels geopend.
Vaartochtjes en volop vertier. De boeiende en sfeervolle Zompendag wordt in en buiten de regio enorm gewaardeerd. Er kunnen tochtjes worden gemaakt met De Fute. De zomp vaart dan steeds tussen de watermolen, door de sluis naar de steiger bij het gemeentehuis. Bij elk punt kunnen de mensen instappen. Ze maken dan een enkele reis. Natuurlijk zijn ook de Berkelschippers van de partij. Zij zorgen voor een vrolijke noot. Niet alleen de Berkelzompen staan centraal tijdens het populaire evenement. Er zijn van 12.00 tot 17.00 uur allerlei festiviteiten in het centrum en de Spoorstraat in Borculo. Er is een grote markt met veel kramen, de winkels zijn geopend en er is een grote klimtoren. Sport & Health Center Body Check verzorgt demonstraties dance en fitness bij het Kruidvat.
In de Spoorstraat is ook veel te doen. Kinderen kunnen tussen 15.00 en 16.00 uur terecht op het terrein bij de Action voor ponyrijden onder leiding van Hetty Lourens van de Hamelandse Ruiters uit Geesteren. Er zijn avontuurlijke activiteiten bij Scouting Borculo, LG Dance treedt op en bij Hogeweg staat een springkussen. Maar ook de muziekliefhebbers komen aan hun trekken met het gerenommeerde dweilorkest de Pleardöpkes.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook