Algemeen
Borculo

7 oktober 2016

Gebroeders Kulsdom exposeren in de Joriskerk

Gebroeders Kulsdom exposeren in de Joriskerk

BORCULO – Zaterdag 15 en zondag 16 oktober exposeren de gebroeders Kulsdom, Henk, Jan en Wim, in de Joriskerk te Borculo.
Henk, de oudste van de drie, wonend in Enschede, heeft vanaf de lagere school al belangstelling voor tekenen gehad. Vele jaren heeft hij zijn vrije tijd besteed aan het schilderen van o.a. landschappen en stadsgezichten. In het verleden heeft hij deelgenomen aan het fenomeen “Schilderen in de Achterhoek”, waar hij veel over schilderen buiten (in de natuur e.d.) heeft geleerd. Momenteel legt hij zich ook toe op het schilderen van figuren.
De passie van Jan, de middelste van de broers, wonend in Borculo, is houtdraaien. Allerlei technieken en vormen van houtdraaien heeft hij zich in de loop der jaren eigen gemaakt. Van een stuk hout draait Jan de mooiste objecten. In zijn collectie heeft Jan een diversiteit aan figuren. Naast het tonen van zijn objecten demonstreert Jan ook tijdens deze expositie hoe het houtdraaien in zijn werk gaat.
Wim, de jongste, woonachtig in Nijverdal, was leraar handvaardigheid en tekenen. Met twee van zijn vele hobby’s, schilderen met olieverf en het maken van glas-in-lood objecten, houdt hij zich sinds zijn pensioen bezig. Sinds 2007 schildert Wim. Hij gebruikt klassieke olieverf en zijn manier van werken is realistisch. Zijn onderwerpen haalt hij uit zijn nabije omgeving. Bij glas-in-lood gaat Wims voorkeur uit naar de vrije vormgeving en kiest hij voor veel kleur en verschillende oppervlakte structuren die het glas kan hebben. Hij haalt zijn inspiratie uit onderwerpen als gelaagdheid en de natuur.
Openingstijden
Zaterdag 15 en zondag 16 oktober van 11.30 – 16.00 uur.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook