Algemeen
Berkelland

10 oktober 2016

Doe mee met Klimaatstraatfeest en win een feest ter waarde van 5.000 euro

Doe mee met Klimaatstraatfeest en win een feest ter waarde van 5.000 euro

BORCULO – De gemeente Berkelland is partner van het HIER Klimaatstraatfeest; de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland die vandaag weer van start is gegaan. Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. Deelnemers in Berkelland starten de competitie met een voorsprong van 1.000 punten.
Op woensdag 26 oktober om 10.00 uur maakt wethouder Joke Pot op de Veemarkt in Borculo op feestelijke wijze bekend dat de gemeente deze editie partner is van het HIER Klimaatstraatfeest. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.
Programma
10.00 uur: Start tijdens wekelijkse warenmarkt op de Veemarkt in Borculo.
10.00/12.30 uur: Het promotieteam van het Klimaatstraatfeest is aanwezig op de markt om inwoners, families, verenigingen en straten enthousiast te maken voor deze energiebesparingswedstrijd en deelt klimaatstraatfeest-douchewekkers uit.
Wethouder Joke Pot hoopt van harte dat velen zich zullen melden om mee te doen aan deze wedstrijd die loopt van 10 oktober 2016 tot 31 maart 2017.
Het klimaatprobleem oplossen kan alleen als iedereen meedoet
Bregtje Bos van het Klimaatstraatfeest: “Op de klimaattop in Parijs afgelopen december hebben de wereldleiders met elkaar afgesproken dat de wereldwijde temperatuur niet meer dan twee graden mag stijgen. Om die doelstelling te halen moet de uitstoot van broeikasgassen gigantisch dalen. Dat is mogelijk, maar alleen als íedereen meedoet. Het Klimaatstraatfeest brengt de oplossing van het klimaatprobleem dichtbij en laat zien dat energiebesparing niet alleen heel hard nodig is, maar ook heel erg leuk kan zijn.”
Wat is het Klimaatstraatfeest?
Het Klimaatstraatfeest is een landelijke energiebesparingswedstrijd. Het idee achter de competitie is simpel. Je verdient klimaatpunten door met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Dat kan bijvoorbeeld met je buren, maar ook met je sportclub, vereniging of familie. De groep die aan het einde van de competitie de meeste punten heeft gescoord wint een fantastisch feest.
Hoe werkt het?
Iedere deelnemer die zich aanmeldt krijgt toegang tot de online game omgeving op de website www.klimaatstraatfeest.nl. Hier staan meer dan honderd energiebesparende acties om uit te voeren. Van het indraaien van een LED lamp en het plakken van een tochtstrip tot het opvragen van een offerte voor isolatiemaatregelen of het plaatsen van zonnepanelen.
Prijzen
Er zijn twee competities naast elkaar; de burencompetitie en de groepencompetitie. In de burencompetitie ben je op basis van woonadres met elkaar verbonden, je doet dus mee met je buren. Wil je niet met je buren meedoen, maar met je voetbalteam, collega’s of vrienden? Meld je dan aan voor de groepencompetitie. In zowel de buren- als de groepencompetitie zijn de prijzen als volgt:
– Nummer 1: Een straatfeest ter waarde van € 5.000
– Nummer 2: Een straatfeest ter waarde van € 2.000
– Nummer 3: Een straatfeest ter waarde van € 1.000
Het Klimaatstraatfeest loopt van 10 oktober 2016 tot en met 31 maart 2017. Op zaterdag 15 april 2017 worden de winnaars op feestelijke wijze bekend gemaakt.
Over het HIER Klimaatstraatfeest
Het HIER Klimaatstraatfeest is een initiatief van Stichting HIER klimaatbureau en Buurkracht. Daarnaast werkt het Klimaatstraatfeest samen met verschillende Nederlandse gemeenten. Kijk voor meer informatie op www.klimaatstraatfeest.nl. De gemeente Berkelland werkt ook hierin nauw samen met het energieloket verduurSaam en BerkellandEnergie.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook