Algemeen
Berkelland

25 oktober 2016

Muziek verbindt tijdens Naoberconcert 2.0

Muziek verbindt tijdens Naoberconcert 2.0

NOORDDIJK – Op vrijdag 4 november organiseren de muziekverenigingen Amicitia Geesteren, Excelsior Gelselaar en Concordia Noordijk voor de 2e keer het Naoberconcert. Ditmaal wordt het concert gehouden bij Café Hassink, G.L. Rutgersweg 41 in Noordijk. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop van het concert treedt de band ‘Half Gas’ op, een dialectrock-band, bestaande uit: Perry Reimink, Michel Ruiterkamp en Willem Kossink.
Dit bijzondere optreden op 4 november heeft als titel het ‘Naoberconcert’ meegekregen, om de speciale band tussen de Achterhoekse dorpen te benadrukken. Naoberschap is vanouds een manier om elkaar als buren door goede en zware tijden te helpen en dat doen de muziekverenigingen dan ook. De charme van de plaatselijke muziekverenigingen is de enorme variatie in leeftijd. De jongste deelnemer is 11 jaar oud, de oudste maar liefst 86 jaar oud.
De harmonieorkestleden van de drie naoberverenigingen vormen samen één mega-orkest van 108 muzikanten. Zij worden beurtelings gedirigeerd door Berjan Morsink (Excelsior), Erwin Boonk (Concordia) en Gerben van Lochem (Amicitia).
De leden van de malletband van Excelsior en van de drumband van Concordia treden op als één 27-koppige slagwerkgroep, onder leiding van Otto Camfferman en Niek Braam. De nummers die zij in Noordijk laten horen, spelen ze een dag later ook samen tijdens een slagwerkavond in Hellendoorn.
Het slotnummer, Pirates of the Caribbean, wordt gespeeld door harmonieorkest en slagwerkgroep samen, waardoor er maar liefst 135 muzikanten tegelijk te horen zijn. Voor de muzikanten is het een uitdaging om een stuk zachter te spelen dan ze gewend zijn, zodat het samenspel goed uit de verf komt.
De organisatie van het Naoberconcert is in handen van een werkgroep bestaande uit enthousiaste leden afkomstig van de drie verenigingen. Het doel van het concert en de gezamenlijke repetities is voornamelijk het plezier dat men beleeft aan het samen musiceren. ,,Je hebt meer mogelijkheden met een grotere groep. Op deze manier kunnen we elkaar helpen waar dit nodig is en – met het oog op de toekomst – elkaar versterken. En het is leuk om eens onder leiding van een andere dirigent te spelen”, aldus Lonneke ter Maat.
Het is de bedoeling dat het een 2-jaarlijks terugkerend evenement wordt, dat dan in 2018 zal gaan plaatsvinden in Gelselaar.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook