Algemeen
Berkelland

25 oktober 2016

Berkellandse organisaties bieden mantelzorgers verwendag

Berkellandse organisaties bieden mantelzorgers verwendag

BORCULO – Mantelzorgers uit de gemeente Berkelland worden op 12 november getrakteerd op een verwendag. Deze verwendag is tot stand gekomen dankzij de samenwerking tussen Voormekaar Berkelland én Stichting de Berkellandse Uitdaging, die verschillende Berkellandse ondernemers/organisaties heeft uitgedaagd pro deo een ‘verwenarrangement’ aan te bieden. Zo zorgen Berkellandse organisaties voor een dagje uit voor mantelzorgers!
Mantelzorg is onbetaalde en vaak langdurige zorg voor zieke familieleden of vrienden. Mantelzorg kan intensief zijn, vooral naast een baan. Om haar waardering uit te spreken en een keer iets terug te doen, organiseert Voormekaar Berkelland op 12 november een echte verwendag. Na een gezamenlijke lunch kunnen mantelzorgers deelnemen aan een van de verschillende activiteiten en workshops die worden aangeboden door verschillende Berkellandse ondernemers en organisaties. Want ook zij weten hoe zwaar mantelzorg soms kan zijn.
Marjolein Beskers van het bedrijf Kiez en Femke Werkhoven Smit van De Creatieve Stoel: “Als je het hele jaar klaar staat voor een ander, verdien je het om zelf in het zonnetje te worden gezet. Wij hebben allebei een achtergrond in de hulpverlening dus weten de waarde van de mantelzorger en dragen ze daarom ook een warm hart toe. Het lijkt ons leuk om op de dag van de mantelzorger deze mensen creatief uit te dagen door hun droom te schilderen”.
Cindy Woesthuis van Werkstudio ActinMove: “Mantelzorgers zijn vaak druk in de weer voor anderen. Act in Move Training, Coaching & Yoga uit Neede geeft hen graag een middag voor zichzelf met yoga en mindfulness. Een moment stoppen met rennen en vliegen, op de resetknop drukken en tijd om de batterij weer op te laden. Wanneer we zelf in balans zijn en in onze kracht staan hebben we weer meer ruimte voor de ander. Zo wil Act in Move een steentje bijdragen aan het dienen van de individuele, unieke mens en de maatschappij als groter geheel.”
Trots
En zo zijn er nog meer Berkellandse ondernemers, verenigingen en organisaties die op 12 november een workshop of activiteit aanbieden. Dit zijn: IVT, centrum voor ontwikkeling in Neede, Werkstudio ActinMove in Neede, Atelier Zwierige Penseel in Eibergen, Tennisvereniging Neede, LG-Dance in Borculo, De Creatieve Stoel in Zutphen, Kiez in Geesteren, Lonnie Ballonnie in Eibergen en Stichting Vrienden van de Molen ‘Agneta’ in Ruurlo.
Wethouder Marijke van Haaren van de gemeente Berkelland is trots op deze organisaties én op de mantelzorgers. “Deze verwendag is voor mij echt een mooi voorbeeld van maatschappelijk betrokken willen zijn. Ik vind het geweldig dat we op die manier mantelzorgers –die vaak in hun directe leefomgeving omkijken naar de ander- met elkaar een mooie dag kunnen aanbieden. Dat hebben ze meer dan verdiend!”
Aanmelden
Mantelzorgers die willen deelnemen aan de verwendag, kunnen zich tot 7 november aanmelden voor een van de activiteiten. Op de website www.voormekaar.net is onder Mantelzorger – Mantelzorgwaardering de link naar het aanmeldformulier voor de verwendag te vinden.
Met deze verwendag en de mantelzorgwaardering (jaarlijkse waardering in de vorm van een financiële bijdrage van € 100,00) waardeert de gemeente haar inwoners die langdurig zorgen voor hun partner, familielid, vriend of buur. De aanvraag van de mantelzorgwaardering kan nog tot 1 november 2016.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook