Home » Borculo » Sinterklaasintocht Borculo op zaterdag 12 november
Algemeen
Borculo
Featured

1 november 2016

Sinterklaasintocht Borculo op zaterdag 12 november

Sinterklaasintocht Borculo op zaterdag 12 november

BORCULO – Op zaterdag 12 november 2016 zullen Sinterklaas en 20 pieten varend over de Berkel in Borculo aankomen. De verwachte aankomsttijd is 14.30 uur. Het is bekend dat de intocht al jaren steeds meer publiek trekt, zowel bij de aankomst als ook na de intocht in het muziekcentrum Borculo (Volharding gebouw).
Dit zal vast en zeker te maken hebben met het feit dat er dankbaar gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden op de Berkel. Onder andere een Berkelzomp van Stichting Berkelzomp en de bootjes van de Stichting voor Cultuur, Sport en Spel. Daarnaast weet de organisatie altijd weer een ludiek, kindvriendelijk thema aan de intocht te verbinden. Dat thema zal bij aankomst op de Berkel bij het gemeentehuis en ook later in de zaal gebruikt worden.
De zompenkearls zullen tijdig de ophaalbruggen openen zodat presentatrice Astrid, een collegelid van de gemeente Berkelland, muziekvereniging Volharding en heel veel kinderen met ouders, Sint en pieten daar welkom heten. Een jeugdgroep van Gymnastiek- vereniging Borchlo zal ook haar medewerking verlenen. Na aankomst en welkom zal Sint in een koets stappen, welke getrokken wordt door vier witte pony’s. De pieten zullen onderweg de hele kleintjes van snoep voorzien. Allen gaan achter muziekvereniging Volharding via het Marktplein, Muraltplein, Voorstad en Scheilaan naar het Muziekcentrum Borculo.
In het muziekcentrum, waar iedereen welkom is, zullen bij aankomst de deuren geopend worden om samen met Sint en pieten een leuk feest te houden. Daar is uiteraard ook de mogelijkheid voor de kinderen om Sint een hand te geven. Na afloop krijgen de kinderen een kleine attentie. De intocht wordt mede mogelijk gemaakt door de BOV (Borculose Ondernemers Vereniging) en de scholen in Borculo ontvangen vooraf nog een aparte kaart.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook