Home » Borculo » Foto’s: onthulling de Badende in Borculo
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

1 november 2016

Foto’s: onthulling de Badende in Borculo

Foto’s: onthulling de Badende in Borculo

BORCULO – Op maandag 31 oktober werd er in Borculo bij het nieuwe podium aan de Berkel de Badende onthuld. Het beeld, een vrouw in een rood badpad, kijkt uit over de Berkel bij de Washuisbrug. Het is een van de beelden die onderdeel zijn van een project in alle Berkelsteden.
Sinds 2011 staat de originele Badende bij de kleine steiger van het voormalige zwembad nabij de Berkelbronnen in Billerbeck. De vrouwenfiguur staat aan de waterkant, in een houding alsof ze elk moment het water in kan duiken. Deze Badende is een opvallende verschijning, in het fraaie rode badpak. Ze is vervaardigd van kunststof en uit puur handwerk tot stand gekomen door kunstenaar Winfried Nimphius uit Coesfeld, werkzaam bij de organisatie Inter-kulturele Begegnungs Projekte (IBP) in Coesfeld.
Enkele jaren geleden kwam het idee naar voren, om in elke grote Berkelplaats eenzelfde Badende aan het water te plaatsen, zodat een markante uniforme uitstraling aan de Berkel aanwezig is, van bron tot monding. In 2015 zijn de Badendes geplaatst in Coesfeld (bij het Walkenbrückentor), in Gescher (bij de Alferts Mühle), in Stadtlohn (bij het Losbergpark) en in Vreden (bij het Hamelandmuseum).
Aan Nederlandse kant duurde het iets langer voordat de Badendes geplaatst konden worden. Dit had onder meer te maken met de verschillen in organisatie-structuren en regels aan beide zijden van de grens. Gelukkig kunnen nu de Badendes ook aan Nederlandse kant geplaatst. In de week van 24 tot 28-10-2016 worden in Borculo, Almen en Zutphen de pa-len in de Berkel gezet en op 31 oktober a.s. staan de dames erop.
Foto’s:
onthulling-de-badende-borculo-1
onthulling-de-badende-borculo-2
onthulling-de-badende-borculo-3
onthulling-de-badende-borculo-4
onthulling-de-badende-borculo-5
onthulling-de-badende-borculo-6
onthulling-de-badende-borculo-7

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com