Algemeen
Berkelland

2 november 2016

Marion Schmitz, Ankie Freriks en Nell van der Looy exposeren in gemeentehuis

Marion Schmitz, Ankie Freriks en Nell van der Looy exposeren in gemeentehuis

BORCULO – De voor iedereen vrij toegankelijke tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis te Borculo is opnieuw ingericht met werken van kunstenaars uit Berkelland. De kunstenaars zijn deze keer Marion Schmitz, Ankie Freriks en Nell van der Looy . De tentoonstelling loopt tot 2 januari 2017.
De kunstenaars die de afgelopen 2 maanden hebben geëxposeerd gaven bij navraag aan dat zij blij waren met het initiatief om kunst uit de regio te mogen exposeren in het gemeentehuis. Aanvankelijk een beetje terughoudend, omdat ze zich niet direct een voorstelling konden maken van de aangeboden ruimte. Die bleek behoorlijk mee te vallen. Er was voldoende wand ter beschikking om de werken tot hun recht te laten komen. Ook de lichtheid van de ruimte en de frisheid die de hal uitstraalt laat de werken goed uitkomen. Wel gaven ze aan dat de verwijzing in de hal naar de expositie in hun ogen nog te wensen overlaat. Bezoekers die met een boodschap naar de balie gaan worden niet op de een of andere manier attent gemaakt op de expositie.
Verder hadden ze niets dan lof.
De Stichting Berkelland Cultuur die een en ander coördineert prijst zich gelukkig dat er ook nu weer fraaie werken van enthousiaste plaatselijke kunstenaars aan de wand hangen en in de hal staan opgesteld.
Marion Schmitz vind het erg leuk om op die plek in het huis van de gemeente te mogen exposeren. Zij heeft haar keuze van tentoon te stellen werken daarop aangepast. Zij ziet het als een stap in een andere wereld. In haar woorden: “Ik bied graag mijn werk aan. Aan eenieder in onze gemeente”. Ankie Freriks heeft na een periode van relatieve stilstand weer zin in het maken van kunst. Zij is ook blij met de koppeling van het exposeren daarvan in de publieksruimte van het gemeentehuis. Ook is zij zeer te spreken over de omgeving waarin de tentoonstelling plaatsvindt. Nell van der Looy heeft voor haar werk geen wanden nodig om ze aan op te hangen. Zij maakt beelden uit steen. Verspreid over de ruimte zijn diverse objecten van haar hand te bewonderen. Zij hoopt dat veel bezoekers met aandacht en vooral met hun ogen haar beelden komen bekijken. In haar visie: “beelden maak je niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle mensen om je heen. Bijzonder dat je in die prachtige openbare ruimte mag exposeren”.
Vanwege het speciale karakter van de tentoonstelling stellen de kunstenaars het op prijs als zij via mail of telefoon te horen krijgen wat bezoekers ervan vinden. Kunstenaars, woonachtig in de gemeente Berkelland, die aan deze kunsttentoonstelling willen deelnemen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden bij berkellandcultuur@gmail.com. Aan de kunstenaars die zich melden, wordt gevraagd om een omschrijving van henzelf en van hun werk aan te leveren.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook