Algemeen
Berkelland

2 november 2016

2 Jaar Repair Café Berkelland: honderden apparaten gerepareerd

2 Jaar Repair Café Berkelland: honderden apparaten gerepareerd

BORCULO – Repair Café Berkelland bestaat deze maand 2 jaar en in die tijd zijn er honderden huis-, tuin- en keuken apparaten succesvol gerepareerd, een even groot aantal kledingstukken hersteld en net zoveel (tuin) gereedschappen en keukenmessen geslepen.
Repair Café Berkelland voldoet kennelijk in een grote behoefte gezien het aantal reparatie verzoeken. Zo’n 75-80% van de ingebrachte goederen kunnen gerepareerd worden. Dit ligt mede aan de voorraad reparatie materialen en (speciaal) gereedschappen, maar voornamelijk aan de betrokken vrijwilligers die telkens weer een groot professioneel improvisatievermogen aan de dag leggen. Zij repareren huis-, tuin- en keuken apparaten, verstellen kleding, vervangen horloge batterijen en verrichten vakkundig allerhande slijpwerk.
Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en is met name bedoeld voor hen die het repareren niet (meer) kunnen. De reparaties en het verstelwerk zijn gratis. De eventueel gebruikte onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft. De bezoekers kunnen meekijken met de reparatie of tegen een kleine prijs een kop koffie gebruiken in het naastgelegen eetcafé De Hoeksteen. Hiervoor krijgt men een reductiebon bij de receptie van Repair Café Berkelland.
Plaats en tijd van handeling: woensdag 9 november, verder elke 2e woensdag van de maand van 13.00 -17.00 én van 18.30 – 21.00 uur in De Schuur, eetcafé De Hoeksteen, Steenstraat 3, 7271 BN Borculo. Informatie: repaircafeberkelland@kpnmail.nl of 06-57 977 625.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook