Algemeen
Borculo

10 november 2016

Midwintermiddag- en wandeling op de Lebbenbrugge

Midwintermiddag- en wandeling op de Lebbenbrugge

BORCULO – Op zondag 11 december a.s. wordt er van 13.00 tot 16.30 in en om het boerderijmuseum De Lebbenbrugge, Lebbenbruggedijk 25 te Borculo een midwintermiddag en om 11.00 uur een wandeling gehouden. (deelname aan de wandeling bedraagt € 3,50 incl. koffie en pillewegge).
In de keuken vertelt Diny Schreuder midwinterverhalen en een muziek ensemble o.l.v. Ira Wunnekink zorgt voor de omlijsting met o.a. melodieën in de kerstsfeer. Als er sneeuw ligt, kan er met Jan Bats en zijn paard (tegen een kleine vergoeding) een tochtje worden gemaakt met de arreslee. Mocht er geen sneeuw zijn, gaat het tochtje per tentwagen.
Bezitters van een midwinterhoorn kunnen hun instrument meebrengen en hun klanken boven de oude waterput ten gehore brengen. Midwinterhoornspecialist Gerrit Keuper is aanwezig om eventuele problemen van blazers te helpen oplossen. Verder is er een demonstratie van het maken van een midwinterhoorn. Er worden oliebollen, nieuwjaarsrolletjes en Oud Hollandse wafels gebakken en in de houtgestookte bakoven op het terrein van De Lebbenbrugge worden o.a. kerststollen gebakken. Conny van Woudenberg geeft weefdemonstraties op het pas gerestaureerde weefgetouw uit 1687, en er wordt gequilt. Appie Lensink komt manden vlechten.
Je kunt zien hoe je kerststukjes en vogeltaarten kunt maken en kerstkaarten kunt knippen. Veel van deze producten zijn dan ook te koop. Samen met vuurkorven, waxinelichtjes, een glaasje Glühwein, een bord snert of een beker chocolademelk zijn er dus genoeg ingrediënten om een gezellige middag te beleven.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook