Home » Borculo » Twee schaatsprojecten in Berkelland van start
Algemeen
Borculo

13 november 2016

Twee schaatsprojecten in Berkelland van start

Twee schaatsprojecten in Berkelland van start

BORCULO – Op woensdag 2 en maandag 7 november zijn de 4 weken durende schaatsprojecten van Borculo, Haarlo, Geesteren en Gelselaar en die van Eibergen, Rekken en Beltrum van start gegaan.
Vanuit Borculo gaan er met een aantal bussen ruim 90 leerlingen uit de groepen 7 en 8 schaatsen naar de IJsbaan De Scheg in Deventer en vanuit Eibergen gaan er ruim 70 leerlingen met auto’s en een bus naar de IJsbaan Twente in Enschede. Het door Rotor B.V. gesponsorde project ‘Blij dat ik glij 2016’ (Eibergen) wordt georganiseerd door de Eibergse Sport Federatie en de Eibergse ijsvereniging. De ijsvereniging levert 5 trainers die samen met 5 trainers van de IJsbaan Twente de 5 groepen begeleiden.
Het project in Borculo heet ‘Borculose Kids on Ice’ en wordt georganiseerd door de IJsclub Borculo en door de Sport Federatie Berkelland. De IJsclub verzorgt met haar vrijwilligers de begeleiding van de kinderen in de bussen naar Deventer en op de baan. De trainingen worden verzorgd door trainers van de ijsbaan De Scheg zelf. Het totale programma bestaat uit drie schaatslessen en één schaatsexamen. De jaarlijks terugkerende lessen vinden plaats op 4 maandagen en 4 woensdagen in november.
Het einddoel van de schaatscursus is dat de kinderen een schaatsvaardigheidsdiploma behalen, zodat de leerlingen voortaan verantwoord het natuurijs op kunnen bij de beide clubs. De foto’s van het schaatsen staan op www.sportfederatieberkelland.nl en op de SFB facebookpagina. Voor verdere informatie over beide schaatsprojecten kunt u terecht bij de Sport Federatie Berkelland, Bartelinksgang 17 te Eibergen. Tel: 0545-476727 E-mail : john@sportfederatieberkelland.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook