Algemeen
Borculo

18 november 2016

Kerkentour Maarkels Brook Duo doet Borculo aan

Kerkentour Maarkels Brook Duo doet Borculo aan

BORCULO – De Kerkentour van het Maarkels Brook Duo is ongekend populair. Dit jaar krijgen de inwoners van Borculo de kans te luisteren naar winterse vertellingen en liedjes in het dialect. ‘Stille Nacht op de Brookhoeve’ staat op dinsdag 13 december om 20 uur op het programma in de Joriskerk aan het Muraltplein.
Het Maarkels Brook Duo bestaat uit Gert-Jan Oplaat en Henny Tijink. Met de Kerkentour trok het bekende duo in een paar seizoenen meer dan 18.000 bezoekers. Het nieuwe Kerstverhaal ‘Stille Nacht op de Brookhoeve’ wordt nu ook in Borculo op de planken gebracht. Het belooft een bijzonder schouwspel te worden.
Het zijn streekromanachtige belevenissen van plattelandsfamilies die lief en leed met elkaar delen. Verhalen waarin de kerk en het kerstverhaal een centrale rol vervullen. Natuurlijk wordt aan de bezoekers gevraagd om de kerstliederen mee te zingen. ‘Stille nacht op de Brookhoeve’ is geschreven door Gert-Jan Oplaat en speelt zich af in de naoorlogse jaren. Op een boerderij, de Brookhoeve, raakt een dienstmeid zwanger van de herenboer. Zij wordt weggestuurd en krijgt van de boer als zwijggeld, een gouden slotje van de huis Bijbel mee. Niemand op de boerderij heeft ooit geweten van de daad van de boer. Het leven kabbelt voort en een aantal boerenzoons vertrekken naar Indië om daar te vechten. Ook de oudste zoon van de Brookhoeve wordt opgeroepen voor de dienst in Indië. Daar raakt hij zwaar gewond, maar wordt gered door de heldhaftige Derk, die hem een aantal jaren later komt opzoeken om herinneringen op te halen. Vlak daarna dient zich een onmogelijke liefde aan… Of blijkt de liefde toch wel mogelijk…? Het verhaal beschrijft het alledaagse leven op de boerderij. Een herkenbaar verhaal dicht bij de mensen geschreven vanuit het hart. In de aanloop naar Kerst een mooi moment om even stil te staan bij de gebeurtenissen om ons heen.
‘Stille nacht op de Brookhoeve’ wordt verteld en gezongen op dinsdagavond 13 december om 20 uur. De deuren van de Joriskerk gaan om 19 uur open. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Schuurman Schoenen (Muraltplein 14) en Dick Meilink Mode (Muraltplein 29) en kosten 6 euro. De voorstelling duurt 1 uur en 50 minuten. Het kopje koffie of een glühwein na afloop zorgen voor een aangenaam verloop van de donkere dagen voor Kerst. Na drie winterse vertellingen kon op veler verzoek een boek niet uitblijven. De verhalen zijn gebundeld, ondersteunt met mooie tekeningen en na afloop van de vertelling te koop. Ook een cd met het luisterverhaal is vanaf dit seizoen verkrijgbaar. Een speciale ingerichte stand is daarvoor aanwezig.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook