Home » Borculo » AGK Winterconcert met Zang, Koper en Midwinterhoorns
Algemeen
Borculo

18 november 2016

AGK Winterconcert met Zang, Koper en Midwinterhoorns

AGK Winterconcert met Zang, Koper en Midwinterhoorns

BORCULO – Na koorprojecten in Leiden en Londen eerder dit jaar is het Algemeen Gemengd Koor weer terug op haar basis in de Joriskerk in Borculo. Op zondag 27 november om 15.00 uur geeft het AGK onder leiding van Ina Sprick – de Wilde een concert met als thema “Winterklanken in Borculo”.
Koorzang begeleid op piano door Frank Sterenborg wordt afgewisseld met feestelijke trompetklanken door het ensemble Wood&Brass. De sonore klanken van Midwinterhoorns door ditzelfde ensemble begeleiden het publiek tijdens het binnenlopen van de Joriskerk.
Het AGK brengt gevarieerd repertoire waaronder een sereen Kyrië van Karl Jenkins en een indrukwekkend Requiem van Eliza Gilkyson. Tevens een keuze uit bekende kerstklassiekers, gerenommeerde Christmas carols in een quodlibet alsook enkele gospels.
Gastzangers van het Borculo’s Mannenkoor ondersteunen de koorleden in de bas- en baritonpartijen. Het AGK is blij met deze collegiale samenwerking. Want zoals dirigente Ina Sprick nogmaals benadrukt “Zonder die warme mannenstemmen kunnen wij niet. Mannen die in het koor willen meezingen zijn daarom altijd welkom bij het AGK”.
Na afloop van het concert, tijdens de afsluiting met een glaasje glühwein, zullen de midwinterhoorns van Wood&Brass nogmaals klinken.
Plaats: Joriskerk, Muraltplein 51, Borculo
Aanvang: 15.00 uur; de kerk is open om 14.30 uur
Toegang: vrije gift
www.agk-borculo.nl

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 8 december 2022

    BORCULO – Onder een klein voorbehoud dat er toch weer coronamaatregelen zouden kunnen komen, durft de Stichting Promotie Borculo het aan om de

  • 6 december 2022

    BORCULO – Vandaag is de verbouwing van de Coop naar de Plus van start gegaan. Om 13.00 uur sloten de deuren van Coop

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

Booking.com