Algemeen
Borculo

15 december 2016

Projectzangers gezocht voor Algemeen Gemend Koor Borculo

Projectzangers gezocht voor Algemeen Gemend Koor Borculo

BORCULO – Op zondag 2 april voert het Algemeen Gemengd Koor Borculo samen met Crescendo Neede een groots project uit. Het koor onder leiding van Ina Sprick de Wilde en het harmonieorkest onder leiding van Hans Schippers brengen dan het indrukwekkende muziekspektakel The Armed Man van Karl Jenkins. Het stuk wordt uitgevoerd in de gemeente Berkelland.
Voor dit project zoekt het AGK nog zangers. Vooral aan mannenstemmen is dringend behoefte. De koorrepetities vinden ’s woensdags om 20.00 uur in Het Hof, Hoflaan 3-5 in Borculo plaats. De repetities starten op 11 januari. In maart staan op zondagmorgen drie extra repetities gepland samen met het harmonieorkest. Kosten 50 euro, incl. koorscholing en koffie. Partituur graag zelf aanschaffen.
The Armed Man met als ondertitel A Mass for Peace, is een eerbetoon aan oorlogsslachtoffers en roept op tot vrede en hoop. Het omstreeks het millennium geschreven werk bevat aangrijpende en ontroerende teksten uit verschillende culturen en wereldreligies. Het tijdstip van de uitvoering van The Armed Man is niet toevallig gekozen. In april 1945 was de bevrijding van de Achterhoek. Met deze gedachte wordt dit muzikale project wellicht een manifestatie van herdenking en een pleidooi voor de vrede.
Info en opgave via secretaris@agk-borculo.nl. Overige informatie over het AGK: www.agk-borculo.nl.

Wellicht ook interessant:

Foto’s: Stille Nacht op de Brookhoeve van Maarkels Brook Duo in de Joriskerk
QUIZ | Wat gebeurde er in 2016?
Het OverBorculo Jaaroverzicht van 2016

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook