Algemeen
Berkelland

19 december 2016

Alzheimer afdeling Achterhoek verder als Oost-Gelderland

Alzheimer afdeling Achterhoek verder als Oost-Gelderland

BORCULO – Per 1 januari 2017 fuseren drie besturen van Alzheimer Nederland. De afdelingen Achterhoek, Zutphen, Vorden, Lochem e.o. en Doetinchem e.o. gaan samen verder als één afdeling Oost-Gelderland.
Het nieuwe bestuur van Oost-Gelderland is samengesteld uit de drie huidige besturen met een nieuwe voorzitter. Zij ervaren deze fusie als “samen staan we sterker”. Voorzitter Jan Hendrik Bruseker licht toe: “Voor deze fusie is gekozen omdat we als bestuursleden verwachten gezamenlijk krachtiger en efficiënter een regionaal activiteitenplan te kunnen ontwikkelen en een betere lokale uitvoering te kunnen realiseren. Niet onbelangrijk in dit besluit is dat er tevens efficiënter kan worden omgegaan met mensen en middelen”.
De zes Alzheimer Cafés in Berkelland, Lichtenvoorde, Zutphen, Lochem, Dieren/Doesburg en Doetinchem blijven bestaan zoals iedereen gewend is. Natuurlijk blijven ook de huidige contacten bestaan en blijven de vrijwilligers van de drie werkgebieden actief betrokken.
De afdeling Oost-Gelderland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in uw omgeving. Zij organiseren verder verschillende bijeenkomsten als schoolprojecten en voorlichtingsavonden. Dit alles op verzoek en op maat.
Mocht u vragen hebben dan kunt u mailen naar het nieuwe mailadres van afdeling Oost-Gelderland: oostgelderland@alzheimer-nederland.nl.
Algemene informatie van Alzheimer Nederland is te vinden op www.alzheimer-nederland.nl. Per 1 januari 2017 zal de afdeling Oost-Gelderland op deze website een eigen pagina hebben waarop alle actuele informatie staat uit de regio.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook