Algemeen
Borculo

22 december 2016

Record aantal deelnemers aan de DEO-loop

Record aantal deelnemers aan de DEO-loop

BORCULO – Op zaterdag 17 december werd alweer voor de 36e keer de DEO-loop georganiseerd. De loop staat in de regio goed bekend en trekt jaarlijks veel hardlopers naar de Dijkhoek, er waren zelfs hardlopers uit Duitsland. Dit jaar kon de organisatie maar liefst bijna 300 deelnemers noteren: een record!
De vernieuwde organisatie van de DEO-loop had de opzet iets gewijzigd. Hierdoor was er voor het eerst een kids-run van 1,5 km waar maar liefst 35 kinderen aan mee deden. Winnaars waren Jelte Wentink bij de jongens en Celine Spinder bij de meisjes.
Het parkoers van de DEO-loop voerde de deelnemers grotendeels over onverharde paden in de prachtige natuurlijke omgeving rondom de voetbalvelden. Deelnemers merkten terecht op dat dit een crossloop is waarbij je goed om je heen moet kijken vanwege de mooie omgeving.
Voor de volwassenen waren er dit jaar 3 (gewijzigde) afstanden: 4,6 km, 9,1 km en 12,7 km. Door de deelnemers werd fanatiek gelopen voor de winst of een PR. Doordat de organisatie heeft geinvesteerd in een chipsysteem was nu voor elke deelnemer op de seconde nauwkeurig duidelijk welke tijd zij hebben gelopen.
De winnaars van de 4,6 km waren Jorn Geerligs en Nathalie Demkes. De winnaars van de 9,1 km waren Mark Kleve en Kaily Groot Zevert. Bij de langste afstand waren Edwin Ruumpol en Kimley Sanders de snelsten.
Na afloop van de loop werden alle deelnemers nog door de organisatie getrakteerd op warme bouillon.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook