Algemeen
Borculo

26 januari 2017

Haytham Safia Qu4rtet geeft concert in de Weemhof

Haytham Safia Qu4rtet geeft concert in de Weemhof

BORCULO – Haytham Safia Qu4rtet geeft op vrijdag 3 februari een concert in de Weemhof.
Het Haytham Safia Qu4rtet bestaat uit Haytham Safia- u’d-speler, Hanneke Ramselaar- hobo, Eva van de Poll- cello en Osama Meleegi- percussie. Vier jazz en klassiek geschoolde muzikanten met een joodse, katholieke, islamitische en atheïstische achtergrond maken muziek waarin tradities en stijlen vanuit de hele wereld samengaan en nieuwe muziek ontstaat. Een prachtig voorbeeld van making the present, revealing the past!
Het Haytham Safia Qu4rtet is een uniek ensemble. De leden vertegenwoordigen vele verschillen tussen: man – vrouw, Oost – West, uit het hoofd spelen -improviseren – van blad spelen, de talen die ze spreken en de Arabische, Afrikaanse en Europese muziektradities waarmee ze opgroeiden. Al deze verschillen versmelten tot één grote verbindende kracht door hun passie voor de muziek,
hun bewondering voor elkaar en hun pure speelplezier. Wie een concert van het Haytham Safia Qu4rtet bijwoont voelt wat zij delen, of het nu in een intieme concertzaal is of op een uitbundig festival. Zo traden zij op in het Concertgebouw in Amsterdam, De Centrale in Gent, Rasa in Utrecht, de Vereeniging in Nijmegen, Muziek op de Binnendieze in Den Bosch, en op festivals als Dunya in Rotterdam, het bevrijdingsfestival in Amsterdam en de Jazzfietstour Groningen.
Hun eerste CD “Promises” werd goed ontvangen en is uitverkocht.
Ze hebben zojuist hun tweede CD “Fresh Moods” in zeer korte tijd opgenomen
om het gevoel van een live optreden te behouden.
Artistiek leider en componist van de groep is Haytham Safia, u’d-speler uit Kofir Yaseef (Galilea) die naar Nederland kwam na een toernee met een balletgezelschap. Sindsdien is hij allerlei cross-culturele uitdagingen aangegaan, door samen te werken met No Blues, het Nederlands Blazers Ensemble, Holland Symfonia en vele anderen. Hoboïste Hanneke Ramselaar is de arrangeur van het ensemble. Zij is klassiek opgeleid, maar heeft ervaring met allerlei andere genres. Als lid van het Noordpool Orkest speelde ze op Pinkpop, toerde met Janne Schra en nam de CD “Radiohead, a jazz symphony” op. Hetzelfde geldt voor celliste Eva van de Poll, die zowel in een hedendaags klassiek trio speelt als in een tangokwartet. De groep wordt gecompleteerd door de Soedanese percussionist Osama Meleegi, die met Haytham samenwerkte op bijna al zijn CD’s en die onlangs zijn eerste eigen CD uitbracht.
Het concert start om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Aanmelden via de website van deweemhofborculo.nl of via tel nr 0545-273775

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook