Home » Borculo » The Armed Man door AGK Borculo en Crescendo op 2 april
Algemeen
Borculo

6 februari 2017

The Armed Man door AGK Borculo en Crescendo op 2 april

The Armed Man door AGK Borculo en Crescendo op 2 april

BORCULO / NEEDE – Muziekvereniging Crescendo Neede en het Algemeen Gemengd Koor Borculo brengen op zondag 2 april in de Spilbroekhal in Neede een bijzonder muziekproject. Met de uitvoering van The Armed Man van Karl Jenkins wordt de bevrijding van Borculo, Neede en de Achterhoek herdacht.
De oproepen aan zangers om mee te doen aan dit project via persberichten en rechtstreeks aan koren in de gehele Achterhoek waren uiteindelijk zeer succesvol. Het AGK is voor dit project uitgegroeid tot een koor met meer dan 100 zangers en zangeressen. Dat maakt het mogelijk om het indrukwekkende muziekstuk “The Armed Man” groots uit te voeren. Het AGK onder leiding van Ina Sprick – de Wilde en het Harmonieorkest van Crescendo met dirigent Hans Schippers repeteren inmiddels volop.
Het concert is mede een herdenking aan de bevrijding van de regio rondom Borculo en Neede op 1 en 2 april 1945. Daarom zal de historische kring Neede en Borculo tijdens deze middag de bevrijding van Berkelland door middel van fotomateriaal dichtbij de mensen brengen.
Het werk met de ondertitel “a Mass for Peace” is een eerbetoon aan oorlogsslachtoffers en roept op tot vrede en hoop. Het muziekstuk is rond het millennium gecomponeerd door Karl Jenkins en bevat aangrijpende en ontroerende teksten uit verschillende culturen en wereldreligies. Tijdens het concert worden op de achtergrond filmbeelden vertoond.
Zangers en muzikanten verwachten op deze manier een mooi muzikaal Berkelland – herdenkingsproject op de kaart te zetten en hopen natuurlijk op een grote belangstelling uit de hele Achterhoek en omgeving.
Datum: 2 april 2017
Aanvangstijd: 14.30 uur
Plaats: Spilbroekhal, Neede
Voor meer informatie kunt u kijken op www.agk-borculo.nl of www.crescendo-neede.nl.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook