Algemeen
Borculo
Featured

13 februari 2017

Opbouw 70e paasvuur van start gegaan

Opbouw 70e paasvuur van start gegaan

BORCULO – Zaterdag 4 februari zijn de paasvuurbouwers van de ‘Stichting Paasvuurbouwers Dijkhoek’ gestart met de eerste voorbereidingen voor het paasvuur 2017. De middenpaal is inmiddels geplaatst, verlichting is aangebracht en het terrein is afgezet met bouwhekken. De aanvoer van hout is inmiddels al goed op gang gekomen.
Dit jaar wordt het 70e paasvuur gebouwd in de Dijkhoek. Er worden ideeën uitgewerkt om aan dit bijzondere jaar een extra feestelijk tintje te geven. Eerst dient echter het nodige werk verzet te worden. De paasvuurbouwers zijn inmiddels begonnen met het maken van takkenbossen.
Om alles in goede banen te leiden en controle te kunnen uitvoeren op de aanvoer van het hout is het terrein achter Buitencentrum Kerkemeijer afgezet met bouwhekken. Vanaf zaterdag 4 februari kan men uitsluitend elke zaterdag tussen 10.00 uur en 15.30 uur en op de woensdagavond tussen 19.00 uur en 20.00 uur terecht op het terrein achter Kerkemeijer om hout aan te leveren.
Nadrukkelijk wijst de organisatie erop dat dit niet op andere dagen kan.
Zaterdag 1 april is de laatste inzamelingsdag. Hierna zal een aanvang worden gemaakt met de daadwerkelijke opbouw van het paasvuur. Uitsluitend snoeihout en dennen zonder wortels kunnen worden aangeleverd. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.
Het paasvuur zal zondag 16 april (1e paasdag) om 20.45 uur worden ontstoken. Alle belangstellenden zijn welkom om het enorme vuur te komen bekijken. De toegang naar het paasvuur is gratis.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook