Home » Borculo » ‘Tulp voor Hulp’ vanaf vandaag te koop
Algemeen
Borculo

28 februari 2017

‘Tulp voor Hulp’ vanaf vandaag te koop

‘Tulp voor Hulp’ vanaf vandaag te koop

BORCULO – De ‘Tulp voor Hulp’ is vanaf vandaag te koop bij alle Albert Heijn winkels die Bloemen & Planten verkopen. Van iedere bos tulpen die verkocht wordt (herkenbaar aan de Tulp voor Hulp hoes), gaat één euro naar het Rode Kruis in Nederland. De hulporganisatie besteedt de opbrengst van de tulpenactie aan noodhulp.
Om bij noodsituaties en calamiteiten in Nederland zo goed mogelijk hulp te kunnen verlenen, zoekt het Rode Kruis nieuwe hulpverleners. De hulporganisatie zorgt ervoor dat alle vrijwilligers goed opgeleid zijn en voorbereid op iedere calamiteit. Het Rode Kruis verleent in ons land hulp bij noodsituaties, zoals een groot ongeluk, een ontruiming of bij extreem weer. Vrijwilligers zijn getraind om in geval van calamiteiten de professionele hulpdiensten te ondersteunen met medische assistentie of met de evacuatie en opvang van slachtoffers. Eind vorig jaar bijvoorbeeld hielpen vrijwilligers van het noodhulpteam mee bij het treinongeluk in Winsum. Ook verlenen hulpverleners van het Rode Kruis EHBO bij grote en kleine evenementen, waarvan de Nijmeegse Vierdaagse de bekendste is.
“Iedereen denkt bij noodhulp van het Rode Kruis aan hulp in het buitenland, zoals bijvoorbeeld bij de droogte in Afrika of na de orkaan in Haïti. Ook in Nederland is soms noodhulp nodig, zoals laatst bij het treinongeluk in Winsum. En onze vrijwilligers zijn ook veelvuldig ingezet voor de hulpverlening aan vluchtelingen,” aldus directeur Gijs de Vries. “Om de hulpverleners goed voorbereid te laten zijn, zijn we voortdurend bezig met het verbeteren van onze opleidingen, onder andere ter voorbereiding op ernstige calamiteiten in ons land.”
Ruim 500 Rode Kruisvrijwilligers zijn op 3 en 4 maart aanwezig bij verschillende Albert Heijn-filialen om meer informatie te geven over de tulpenactie, noodhulp of andere Rode Kruisactiviteiten. Binnen Berkelland doen de Albert Heijn in Borculo en Neede wederom mee. De afdeling Berkelland van het Rode Kruis is op deze lokaties eveneens aanwezig.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook