Algemeen
Gelselaar

6 maart 2017

Gaanzeloop Gelselaar terug van weggeweest

Gaanzeloop Gelselaar terug van weggeweest

GELSELAAR – Reeds in de vorige eeuw organiseerde de Stichting Duursport Gelselaar jaarlijks de Gaanzeloop. Dit hardloopevenement genoot grote bekendheid in de regio en gedurende de laatste jaren verschenen deelnemers uit heel Nederland aan de start. Na de eeuwwisseling werd het een steeds groter probleem voldoende vrijwilligers te mobiliseren om de Gaanzeloop te kunnen organiseren. Met als gevolg het stoppen van de loop.
Bijna twee decennia later blijkt het hardlopen alsmaar populairder te worden en binnen enkele leden van EGVV bestond dan ook de vurige wens de Gaanzeloop weer nieuw leven in te blazen. De weg naar meer breedtesport was al ingezet bij het samengaan met volleybalvereniging DIO. De volgende stap naar een hardloopevenement was dan ook snel gemaakt en past ook bij het levendige dorp wat Gelselaar is. Na enkele oriënterende gesprekken werd contact gelegd met de voormalige organisatoren en was de basis gelegd om lopers uit de verre omstreek na 15 jaar weer in Gelselaar aan de start te laten verschijnen.
Tegenwoordig is het niet eenvoudig om zonder financiële armslag een evenement met enige uitstraling van de grond te krijgen. Gelukkig werd verzekeraar OVM – Onderlinge Verzekeringen te Borculo bereid gevonden om als hoofdsponsor zijn naam te verbinden aan de Gaanzeloop 2.0. Hiermee is de nieuwe naam OVM Gaanzeloop 2.0 een feit.
Wat blijft zijn de routes uit de vorige eeuw: in de omgeving van ons eigen mooie Gelselaar, door het schitterende Gelderse coulisselandschap, langs oude boerderijtjes en over paden en wegen waar het lijkt of de tijd stil heeft gestaan. De nadruk ligt hierbij op het woord “lijkt” want op 25 maart 2017 kan je opnieuw genieten tijdens de OVM Gaanzeloop 2.0.
De start en finish vinden op sportpark De Benneker. De afstanden die je kunt lopen zijn: 2,5 km, 5,5 km of 10,5 km. Meedoen op 25 maart? Meld je aan op www.egvv.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook