Algemeen
Berkelland

6 maart 2017

Expositie Ton Reukers in gemeentehuis Berkelland

Expositie Ton Reukers in gemeentehuis Berkelland

BORCULO – De expositie in de publiekshal van het gemeentehuis is vernieuwd. Tot eind april kunt u daar kunstwerken bewonderen van Ton Reukers en Derk Havinkhorst. De expositie staat in het kader van een eerbetoon aan de in april 2016 overleden kunstenaar Ton Reukers en is vrij toegankelijk gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.
Ton Reukers heeft zijn opleiding gehad aan de kunstacademie de “AKI” in Enschede. Hij heeft zich daar bekwaamd in allerlei vormen van schilderen, tekenen en ruimtelijke vormgeving. Hij deed dat al experimenterend met alle mogelijkheden die hij maar kon bedenken. Dat resulteerde in een eindexpositie van materieschilderijen en blinddrukken waarop hij afstudeerde. Daarna stelde hij zijn kunstenaarschap in dienst van psychiatrische patiënten. Door deze patiënten te begeleiden bij het maken van beeldend werk kon hij een bijdrage leveren aan hun behandeling. Ook heeft hij les gegeven als docent tekenen/schilderen voor volwassenen. In zijn eigen werk koos hij vaak voor een thema om te komen tot een boeiende serie kunstwerken. De geëxposeerde schilderijen zijn daar een fraai voorbeeld van.
Derk Havinkhorst is opgeleid als houtbewerker/modelmaker. Vanuit zijn vak als meubelmaker is hij langzaam maar zeker gaan ontdekken dat hout, door het grote verschil in soorten en kleuren, ook uitstekend bruikbaar is voor het maken van kunstwerken. Dat heeft ervoor gezorgd dat hij met vormgeving is gaan experimenteren. Ongeveer 15 jaar geleden heeft hij de stap gemaakt om naast zijn werk zich steeds meer toe te leggen op het maken van kunst. Over zijn kunstwerken merkt hij op dat ze spontaan in zijn hoofd tot stand komen en dat “het werk al klaar is voordat hij eraan begonnen is”.
De samenstellers zijn erin geslaagd er een boeiende expositie van te maken die recht doet aan het eerbetoon aan Ton Reukers en het kunstenaarschap van Derk Havinkhorst.
Kunstenaars, woonachtig in de gemeente Berkelland, die aan deze kunsttentoonstelling willen deelnemen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich melden bij berkellandcultuur@gmail.com. Aan de kunstenaars die zich melden, wordt gevraagd om een omschrijving van henzelf en van hun werk aan te leveren.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook