Home » Borculo » AOC Oost steekt handen uit de mouwen voor NLdoet
Algemeen
Borculo

14 maart 2017

AOC Oost steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

AOC Oost steekt handen uit de mouwen voor NLdoet

BORCULO – In het kader van burgerschap hebben de leerlingen uit leerjaar 1 en 2 van AOC Oost uit Borculo ook dit jaar weer meegedaan aan de landelijke vrijwilligersdag NLdoet op 10 maart jl. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Door vrijwillig iets voor anderen te doen, komen leerlingen in aanraking met allerlei facetten van de samenleving en soms ontstaan hierdoor langdurige vrijwilligers-contacten. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. NLdoet draagt bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk en laat zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.
In het voortraject heeft de school een twintigtal klussen verzameld, die geschikt zouden kunnen zijn om door 13- en 14 jarige leerlingen te laten uitvoeren. Hierbij was de site van NLdoet, maar ook de ondersteuning van het vrijwilligers informatiepunt, van belang.
Gedurende vrijdag de 10e maart hebben leerlingen zich ingezet voor het klussen in speeltuinen, afgedankt gereedschap repareren voor ontwikkelingslanden in Eibergen, schilderen op landgoed Warmelo in Diepenheim, schoonmaakwerkzaamheden bij het Kulturhus in Haarlo en schilder- en schuurwerk bij zorgboerderij Groot Windenberg in Vorden. Deze biologische geiten- en zorgboerderij biedt een dagbesteding aan verstandelijke gehandicapten. Wethouder Spekschoor van de gemeente Bronckhorst was tijdens deze dag aanwezig op de zorgboerderij.
Door mee te doen aan deze vrijwilligersdag onderstreept AOC Oost het belang van vrijwilligers voor de samenleving. De enthousiaste leerlingen hebben zich van hun beste kant laten zien.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook