Algemeen
Borculo

18 maart 2017

Bijzonder herdenkingsconcert ‘The Armed Man’ in Neede

Bijzonder herdenkingsconcert ‘The Armed Man’ in Neede

BORCULO/NEEDE – Op zondag 2 april om 14.30 uur voert het Algemeen Gemengd Koor Borculo aangevuld met projectleden tot een koor van meer dan 100 zangers en zangeressen het indrukwekkende muziekstuk The Armed Man uit. De muzikale begeleiding wordt geheel verzorgd door het Harmonieorkest van Muziekvereniging Crescendo uit Neede. Het evenement vindt plaats in de Spilbroekhal in Neede. Het muziekwerk is een eerbetoon aan oorlogsslachtoffers over de gehele wereld en is tevens een herdenking van de bevrijding van Neede en Borculo op 1 en 2 april 1945. De Historische Kring Neede brengt deze bevrijding in beeld door middel van een foto-expositie.
Het AGK Borculo staat onder leiding van Ina Sprick – de Wilde. Hans Schippers is dirigent van het harmonieorkest. Sopraan Anke ter Riet verzorgt de solo’s. Het werk met als ondertitel A Mass for Peace roept op tot vrede en hoop. Het stuk is rond het millennium gecomponeerd door Karl Jenkins en bevat aangrijpende en ontroerende teksten uit verschillende culturen en wereldreligies. Met deze gedachte wordt het bijwonen van dit indrukwekkende muziekproject wellicht een manifestatie van herdenking en een pleidooi voor de vrede. Uitgevoerd worden onder meer het Kyrië en het Agnus Dei. Tevens een lied van de Japanse dichter Togi Sankichi die getuige was van de ramp bij Hiroshima en een lied op tekst van Vietnamveteraan Guy Wilson. Een muezzin doet een Islamitische oproep tot gebed. Tijdens de uitvoering van het muziekwerk worden op de achtergrond filmbeelden vertoond. Deze beelden worden soms als zeer heftig ervaren, maar hebben een toegevoegde waarde.
Met veel plezier en inzet hebben het Harmonieorkest Crescendo en het Algemeen Gemengd Koor Borculo samengewerkt aan het tot stand komen van dit project. Verrast en opgelucht na de massale aanmelding op het laatste moment van vooral bassen en tenoren sprak dirigente Ina Sprick “zonder die warme mannenstemmen hadden wij dit muziekproject niet kunnen uitvoeren”.
Praktische informatie
Het project is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Fonds 2013 en de Stichting Fonds 1819.
Datum en plaats: zondag 2 april in de Spilbroekhal, Bleekenweg 14, Neede
Aanvang concert: 14.30 uur -Zaal open om 13.30 uur
Entreeprijs 12.50 euro
Kaarten bestellen via www.agk-borculo.nl of www.crescendo-neede.nl en via Facebookpagina The Armed Man – zondag 2 april. Tevens kaartverkoop bij: Tabak en Wijn en Zo, Veemarkt 4, Borculo en Kapsalon Davines, Oudestraat 74, Neede en op 2 april aan de zaal.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook