Algemeen
Borculo
Featured

30 maart 2017

Borculo in 2021 aangesloten op Twentekanaal voor scheepvaart

Borculo in 2021 aangesloten op Twentekanaal voor scheepvaart

BORCULO – Het is de gezamenlijke bedrijfsorganisatie in Borculo na jaren onderhandelen eindelijk gelukt. Er is door de Staat en provincie Gelderland groen licht gegeven om de bestaande scheepvaart van het Twentekanaal door te voeren via de Berkel richting Borculo.
De gemeente Berkelland behoort bij één van de krimp gemeentes in het oosten van het land. Om deze krimp tegen te gaan, zijn er veel gesprekken gevoerd met de provincie en de staat. Er is gekozen om de werkgelegenheid binnen de industrie flink een boost te geven. Een onderdeel daarvan is het verbreden en verdiepen van de Berkel richting Lochem zodat deze geschikt is voor de scheepvaart en kan aansluiten op het Twentekanaal. Hierbij word ook het industrieterrein in Borculo aangepast en komt er meer bouwgrond vrij voor de industrie.
Binnenkort zal de Gemeente Berkelland omliggende bewoners over deze plannen inlichten. Dit project wordt gesteund en gefinancierd door de Staat, provincie Gelderland en ook de Gemeente Berkelland doet mee via het project Beleef de Berkel. Het project moet in de zomer van 2021 afgerond zijn, het jaar waarin de gemeente Berkelland zijn krimp gaat voelen. Aankomende zaterdag zal Rijkswaterstaat het startsein geven en zullen de eerste tekeningen worden gepresenteerd aan het publiek. Het doel van dit grootse project is om Berkelland aantrekkelijker te maken voor grotere bedrijven. Het zal veel banen opleveren, waardoor jong volwassenen en starters meer kans hebben op een goed bestaan in het oosten van Nederland.
Update 2 april 14.00 uur:
Zoals menig al verwachtte, wordt het Twentekanaal niet verlengd naar Borculo. Project 01.04 gaat dan ook niet door. ;)

Advertentie:

Booking.com

Lees ook