Algemeen
Borculo
Foto's

27 april 2017

Foto’s: TTV Heure presteert goed op eigen terrein

Foto’s: TTV Heure presteert goed op eigen terrein

BORCULO – Tijdens het tweede competitietoernooi touwtrekken in gewest Oost konden om 10.30 uur de wedstrijden beginnen op het terrein tegenover Openluchttheater ’t Galgenveld in Borculo. Hier stonden zo’n 160 touwtrekkers verdeeld over 17 teams klaar om de punten binnen te halen.
TTV Heure uit Borculo doet dit jaar in elke klasse mee met een team en ze waren goed in vorm. In de Heren 640 kg.klasse werden wel de nodige punten verspeeld, maar toch wist TTV Heure als derde achter OKIA uit Holten en Eibergen te eindigen, gelijk met Vios Bison uit Beltrum. Koploper blijft Okia, op gepaste afstand gevolgd door de mannen van TTV Heure.
De 720 kg.klasse was een verbetering ten opzichte van het vorige toernooi: TTV Heure werd ongeslagen dagkampioen voor Koapman uit Tilligte, Vorden werd hier derde. In de totaalstand betekent dit een gedeelde eerste plaats voor TTV Heure met Koapman.
De tweede competitiedag kwamen ook de Dames aan het touw. TTV Heure heeft voor het eerst in jaren een damesteam compleet, zij werden goed tweede achter Eibergen maar ruim voor Oele uit het Overijsselse Hengelo. ’s Middags waren de Heren 680 kg.A en B klasse en de Jeugd aan de beurt.
In totaal 26 teams lieten zien dat ze voor een beetje regen niet bang waren en streden voor elke punt. In de 680 kg A klasse bleken de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd en werden er zware wedstrijden getrokken. Het Holtense OKIA wist een gelijkspel tegen TTV Heure uit het vuur te slepen, zij eindigden vlak achter Eibergen en Vorden als derde. De Borculose mannen moesten genoegen nemen met een vierde plaats, mede door dat er punten werden verspeeld aan hekkesluiter Hagmölltrekkers uit Bentelo. Voor de totaalstand betekent dit dat Eibergen en Vorden een gedeelde eerste plaats bezetten op 1 puntje gevolgd door TTV Heure en OKIA.
In de 680 kg B klasse was Eibergen het sterkst maar ook hier wist TTV Heure de tweede plaats te bezetten, weliswaar samen met koploper Olden Eibergen, maar doordat deze ook wat steken liet vallen blijft TTV Heure in de totaalstand op een tweede plaats staan.
De Jeugdklasse is het grootst met een deelname van maar liefst 11 teams. Hier maken Bekveld A, afkomstig uit het Gelderse Hengelo, en Oele tot nu de dienst uit maar Vorden en TTV Heure deden samen met Vios Bison goed mee. Het jonge team van TTV Heure wist nipt derde te worden achter Bekveld A en Oele, die er met de dagwinst vandoor ging.
Dit betekent dat TTV Heure op slechts 1 puntje van trainingsmaatje Vorden op een vierde plaats staat, Bekveld A en Oele staan gedeeld eerste.
Met vier tweede, een derde en een vierde plaats in de totaalstand kijkt TTV Heure terug op een geslaagd toernooi en maakt zich op voor de volgende competitiedag op zondag 7 mei bij Vios Bison in Beltrum.
Foto’s:

Advertentie:

Booking.com

Lees ook