Algemeen
Berkelland

3 mei 2017

Harrie Stortelder en Renee van Elburg exposeren in gemeentehuis

Harrie Stortelder en Renee van Elburg exposeren in gemeentehuis

BERKELLAND – Harrie Stortelder (pseudoniem: Hasto) en Renee van Elburg zijn de nieuwe exposanten in de publiekshal van het gemeentehuis. Hun werk is tot eind juni te bewonderen. De belangstelling voor deze exposities is groeiende. Zowel bezoekers van het gemeentehuis als passanten die over de expositie hebben gehoord of gelezen, nemen steeds meer de tijd om de werken te bewonderen. De toegang is gratis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.
Hasto is een kunstenaar uit Neede die over de hele wereld exposeert. Ondanks dat, is hij er trots op dat zijn schilderijen nu in zijn eigen gemeentehuis mogen hangen. Hij heeft op jonge leeftijd van twee plaatselijke kunstenaars teken- en schilderles gehad. Dat bleek een goede bodem te zijn voor zijn verdere ontplooiing. Het schilderen kreeg hem echt te pakken toen hij in aanraking kwam met de kunstuitingen van de Cobra (een groep met algemeen bekende kunstenaars zoals bijvoorbeeld Karel Appel en Corneille). Die stijl van schilderen beoefend hij nu al 28 jaar en is er internationaal bekend door geworden.
Het is altijd het streven geweest van de organisatoren vanuit SBC (Stichting Berkelland Cultuur) om naast schilderijen ook driedimensionaal werk tentoon te stellen. Dat kunnen bijvoorbeeld stenen beelden zijn maar ook keramiek.
Renee van Elburg is woonachtig in Ruurlo. Zij is opgeleid tot lerares Beeldende Kunst en Vormgeving. Het vak “keramiek” bleek haar het meest te boeien. Zij hoort vaak dat haar schepsels een beetje wereldvreemd en humoristisch uit hun ogen kijken en daarbij tegelijkertijd kwetsbaar en toch krachtig over komen.
Dat zij zich niet alleen met keramiek bezighoudt, blijkt wel uit haar belangrijke bijdrage aan de “Kunsttunnel” in Ruurlo. Voor dat project heeft zij, samen met een andere kunstenares, het ontwerp gemaakt van “Een reis door Ruurlo” en de basistekeningen van beeldbepalende elementen.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook