Home » Borculo » Oecumenische openluchtdienst in gemeentepark Borculo
Algemeen
Borculo

17 mei 2017

Oecumenische openluchtdienst in gemeentepark Borculo

Oecumenische openluchtdienst in gemeentepark Borculo

BORCULO – ‘Dat park zou meer gebruikt moeten worden, kunnen jullie er niet eens een openluchtdienst houden?’ Met die woorden heeft burgemeester Joost van Oostrum de predikanten in Borculo een mooi idee aan de hand gedaan. Pinksterzondag, 4 juni, wordt de tuin achter het gemeentehuis van Borculo omgetoverd tot een ruimte voor een bijzondere openluchtdienst met als thema: In vuur en vlam. Pinksteren is het feest van inspiratie en enthousiasme. Een groep vrijwilligers vanuit de plaatselijke parochie en de Protestantse Gemeente De Wijngaard is aangestoken door het vuur van Pinksteren om er een onvergetelijke morgen van te maken.
Kerkelijk wordt de uitstorting van de Heilige Geest over de mensen gevierd om mensen in vuur en vlam te zetten voor de boodschap van geloof hoop en liefde. Die Geest verbindt mensen en raakt ons allemaal. Er zal veel muziek klinken met een echte band en het nieuwe gospelkoor Gospel Drive onder leiding van Nardi Strijbos zal versterkt worden met mensen uit het katholieke koor Stemmig. Het verhaal van Pinksteren zal op een verrassende manier tot leven worden gebracht. Mensen – van jong tot oud – worden letterlijk en figuurlijk in beweging gezet. Het is een dienst van verbinding en ontmoeting en iedereen is van harte welkom om mee te doen. Vanaf 10.00 uur is er koffie, thee en limonade. Rond 10.30 uur begint het pinksterspektakel bij de trappen achter het gemeentehuis. Er zullen wel wat stoelen staan, maar neem ook zelf stoelen mee, kleden of kussens om op te zitten. Na afloop van de dienst is er nog tijd om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje. Voor de kinderen zal er nog een verrassing zijn. We zien ernaar uit om jou daar te zien! Mocht het slecht weer zijn zodat we de dienst niet buiten kunnen houden, dan wijken we uit naar Muziekgebouw De Volharding, Haarloseweg 7 te Borculo. Houd de website van de kerk www.pgdewijngaard.nl en lokale websites in de gaten voor actuele informatie.

Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 30 november 2022

    BORCULO – Op woensdag 30 november 2022 brengt zangeres en liedjesschrijfster Brenda Bee ‘De Kerstman Met Pensioen’ uit. De release van de vrolijke

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

Booking.com