Algemeen
Borculo

29 mei 2017

Twee keer goud en een bronzen plak voor touwtrekkers Heure

Twee keer goud en een bronzen plak voor touwtrekkers Heure

BORCULO – Op het Internationale jubileumtoernooi van het Engelse Felton Eccles hebben de mannen van TTV Heure goed gepresteerd. In Wrington werd het 70-jarig bestaan van deze club gevierd met een groot toernooi waar vele clubs uit Europa aan deelnamen. Na op zaterdag ongeslagen winnaar te zijn geworden in de 680 kg klasse wisten ze de zondag in de 700 kg klasse ook met een gouden plak af te sluiten. Ter plekke werd besloten om ook in de 640 kg klasse, die ’s middags werd getrokken, mee te doen. Aan het eind van de dag konden ze deze klasse afsluiten met een bronzen plak. Uiterst tevreden met dit resultaat komen ze maandag weer thuis.
Ook voor de thuisblijvers was het een spannend weekeinde. Het vierde toernooi in de competitie van Gewest Oost was op zondag bij TTV Bekveld in het Gelderse Hengelo. Voor de touwtrekkers uit Borculo, die hier normaliter in zes klassen deelnemen, was het een flinke aderlating zoveel spelers te missen op deze wedstrijddag. Hierdoor moest er flink worden geïmproviseerd en met hulp van zusterverenigingen wisten ze toch redelijk goed te presteren.
In het ochtendprogramma had het 720 kg team zich afgemeld wat kansen bood voor de directe concurrenten. Koapman uit Tilligte wist hier echter minimaal gebruik van te maken. Ze blijven nog wel eerste maar worden op de voet gevolgd door Vorden. TTV Heure staat ondanks hun afwezigheid toch nog op een derde plaats, dit samen met Hagmölltrekkers en Olden Eibergen. De 640 kg klasse was erg zwaar en hier haalde TTV Heure slechts twee punten, ze staan nu derde achter OKIA uit Holten en Eibergen.
De Dames van Heure waren deze dag ook weer van de partij, zij moeten in de totaalstand Eibergen en Gelderswoude voor zich dulden, maar met 1 punt achterstand is het verschil miniem. ’s Middags kwamen de Jeugd en de Heren 680 kg A en B klasse aan het touw. Het 680 B team van TTV Heure was dus afwezig maar hun voorsprong was al dusdanig dat dit geen invloed heeft op de totaalstand, ze blijven derde. Het 680 A team wist de schade redelijk beperkt te houden. Onder de snikhete zon werden spannende wedstrijden getrokken, ze staan ook hier nu op een derde plaats.
Over twee weken gaat de competitie weer verder, ook die dag zijn de wedstrijden in Hengelo Gld bij TTV Bekveld aan de Wichmondseweg, iedereen is van harte welkom, de wedstrijden beginnen om 10.30 uur en de toegang is vrij.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook