Algemeen
Borculo

21 juni 2017

Kinderen krijgen les met ANWB Streetwise bij OBS Noord

Kinderen krijgen les met ANWB Streetwise bij OBS Noord

BORCULO – Op 21 juni komt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij OBS Noord in Borculo. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. OBS Noord vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan.
In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen:
– In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje.
– Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal van OBS Noord over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.
– Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les aan bod..
– Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.
Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook