Algemeen
Borculo

3 juli 2017

Expositie Rikie Starkenburg in Joriskerk

Expositie Rikie Starkenburg in Joriskerk

BORCULO – Van 12 juli t/m 31 augustus exposeert Rikie Starkenburg uit Zutphen met schilderijen in de Joriskerk te Borculo.
Rikie is geboren in Geesteren (Gld.) en heeft na de middelbare school en een vervolgopleiding gewerkt als lerares aan een huishoudschool en in de thuiszorg. Twintig jaar geleden kreeg Rikie Starkenburg fysieke klachten, die moeilijk te bestrijden waren. Advies van deskundigen was dat ze er maar moest leren omgaan. Dat gaf haar leven een onverwachte wending. Ze kwam in contact met de kunstzinnige therapeut Carolyn in ’t Veld. Bij deze therapie gaat het niet om het eindresultaat, maar om de weg die wordt afgelegd.
Het eigen scheppend vermogen blijft ondanks de ziekte in tact. Zo leerde Rikie vanuit haar gevoel te schilderen. Ze heeft bij verschillende mensen les genomen om de technieken onder de knie te krijgen. Op dit moment volgt ze nog lessen bij Jacqueline Munster. Tuinieren is een grote hobby van haar. Niet alleen de groei van de planten fascineert haar, maar vooral de kleuren. Reizen naar Scandinavië en Afrika hebben veel indruk op haar gemaakt. Een beeldvorming van een herinnering, gebeurtenis of landschap legt ze op doek vast. Het wordt haar werkelijkheid. Rikie Starkenburg werkt hoofdzakelijk met acryl op doek, hoewel ze de laatste jaren ook met olieverf op doek schildert. In dien mogelijk is Rikie op vrijdagmiddag en zaterdagmiddag aanwezig om met de bezoeker van gedachten te wisselen over haar werk.
Openingstijden
De kerk is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14.00 tot 16.30 uur. De toegang is vrij.
Geschiedenis van de kerk
In de consistoriekamer is een tentoonstelling met foto’s en teksten over de geschiedenis van de eeuwenoude Joriskerk. Onze kerkrondleiders zijn graag bereid u het een en ander hierover te vertellen.
Muzikale omlijsting
Op zaterdag 5, 19 en 26 augustus wordt een van de orgels bespeeld.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook