Algemeen
Borculo

3 juli 2017

Hellendoornse dirigent voor Egerländerkapel Borculo

Hellendoornse dirigent voor Egerländerkapel Borculo

BORCULO – De in Hellendoorn geboren Jan Dijsselhof is per 1 juli de nieuwe dirigent van de Borculose Egerländerkapel De Knollentrekkers. Na een proefperiode van een aantal maanden en een afsluitend concert is door de leden van de kapel besloten verder te gaan met hem als nieuwe kapelmeester.
Dijsselhof is geen onbekende in de blaasmuziekwereld. Op achtjarige leeftijd begonnen op klarinet en momenteel speelt hij op tenorsaxofoon bij de Hellendoornse harmonie. Dijsselhof heeft in 1978 de Hellendoornse Eschländerkapel opgericht met een aantal vrienden. Hier in 1982 dirigent van geworden en in 1985 gestopt i.v.m. werkzaamheden. Vanaf 2006 wederom dirigent van deze kapel, met nog altijd goede prestaties! De Eschlanderkapel speelt in de supertop-klasse, de hoogste amateur klasse.
En nu dus een tweede kapel erbij, de Knollentrekkers uit het Borculo. Dijsselhof: “In het najaar van 2016 had ik al gezien dat de Knollentrekkers op zoek waren naar een dirigent, maar toen was ik daar nog niet aan toe en heb ik de sollicitatie laten schieten. Mijn verbazing was begin maart groot, dat het schijnbaar nog niet gelukt was een kapelmeester te vinden. Ik dacht waarom ook niet, dus gesolliciteerd!”
Dijsselhof denkt in de Borculose kapel een vereniging te hebben gevonden, waarbij de leden de Böhmische blaasmuziek een warm hart toedragen, gezelligheid willen hebben met elkaar en toch goed voor de dag willen komen. Gezien de gemêleerde samenstelling van de kapel moet richting toekomst wel gezorgd worden voor nieuwe jonge leden op diverse posities. Ook hier en daar plekken invullen, die nu nog onbezet zijn. “Door enthousiast met elkaar te blijven en dit uit te stralen naar buiten kunnen we ook voor deze nieuwe leden een aantrekkelijke kapel zijn.”
De Knollentrekkers heeft na een vrij lange periode van diverse dirigenten behoefte aan een stabiele kapelmeester, die de kapel een nieuwe boost kan en moet geven om de Egerländermuziek goed te kunnen uitstralen en op deze wijze het aanzien van de kapel vergroot naar buiten toe. Dijsselhof: “Ik denk, dat ik hier een positieve bijdrage aan kan leveren!”

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook