Politie lost waarschuwingsschot bij internationaal gesignaleerde man

 

GROENLO – De politie heeft vanmiddag omstreeks 16.30 uur een man aangehouden in Groenlo die internationaal gesignaleerd stond. Dit meldt Politie Berkelland op social media. “Omstreeks 16.30 uur vandaag reed een collega in vrije tijd over de Twente Route onder Groenlo. Hij zag voor hem een voertuig slingerend rijden wat zijn aandacht trok. Hierop heeft de collega in vrije tijd de meldkamer gebeld en het kenteken doorgegeven. Na bevraging in het politiesysteem zou het voertuig al enige tijd uitgevoerd moeten zijn naar het buitenland.” aldus de politie.

De politie uit Berkelland reed op dat moment in Eibergen en dus het meest dichtbij. Tijdens de controle bleek dat de bijrijder van het voertuig internationaal gesignaleerd stond. Toen de politie hem wilde aanhouden, ging hij er van door.

Tijdens de achtervolging te voet werd er zelfs een waarschuwingsschot gelost. Toen hij over een hek probeerde te klimmen wist de politie hem in de kraag te vatten. De verdachte is overgedragen naar het arrestantencomplex in Doetinchem.