Algemeen
Borculo

3 augustus 2017

Zilver voor Borculose touwtrekkers op Wereld Spelen

Zilver voor Borculose touwtrekkers op Wereld Spelen

BORCULO – De touwtrekkers van het Borculose TTV Heure hebben, aangevuld met enkele spelers van andere clubs, op de World Games een zilveren medaille gehaald in de categorie Heren 700 kg.
De World Games werden gehouden in het Poolse Wroclaw, dit zijn de Olympische Spelen voor die sporten die niet op de officiële Spelen aan bod komen. Wereldwijd is er grote waardering en interesse voor deze World Games, alleen Nederland blijft wat achter. Echter niet wat de prestaties betreft !
TTV Heure leverde het merendeel van de spelers voor de Nationale selectie in de klasse tot 700 kg. De zes beste landen van de Wereld maken uit wie zich vier jaar lang kampioen mag noemen. In 2013, in Cali Colombia, was TTV Heure ook al de hofleverancier in deze klasse, toen wonnen ze het goud.
Met slechts 1 wijziging in de opstelling van 2013, was ze er dus ook alles aan gelegen om ook nu op het hoogste treetje plaats te nemen. Na de poulewedstrijden stonden ze tweede. In de halve finale moest er gewonnen worden van Groot Brittannië, dat lukte!
De finale was een herhaling van 2013: tegen Zwitserland . Helaas konden de Borculose touwtrekkers dit keer niet van ze winnen en moesten ze genoegen nemen met het zilver.
Tevreden kijken ze terug op zware, spannende wedstrijden met een mooi resultaat. In de loop van maandag keren ze weer huiswaarts waar ze zich, na een korte rustpauze, weer voorbereiden op hun volgende uitdaging : als Nederlands team deelnemen aan de Europese Kampioenschappen in september. TTV Heure wist namelijk begin Juli in de Heren 640, 680, 720 en de Mix 600 kg klasse de selectiewedstrijden te winnen. Derhalve vertegenwoordigen zij Nederland in al deze klassen op het Europees Kampioenschap in Lancashire, Engeland dat gehouden word van 21 t/m 24 september.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook