Algemeen
Berkelland

12 augustus 2017

Inge Meuleman en Bouke Veltman exposeren in gemeentehuis

Inge Meuleman en Bouke Veltman exposeren in gemeentehuis

BORCULO – De expositie in de hal het gemeentehuis van Borculo is opnieuw ingericht. Er hangen nu werken van Inge Meuleman uit Ruurlo en Bouke Veltman uit Neede. Hun werk is tot eind oktober te bezichtigen. Het is boeiend om te zien hoe de exposanten hun waarnemingen vorm geven in hun schilderijen. De toegang is vrij gedurende de openingstijden van het gemeentehuis.
Inge Meuleman was als kind altijd al aan het tekenen. Via de omweg van de Pedagogische Academie en de lerarenopleiding Tekenen en Handvaardigheid is ze gaan lesgeven op een middelbare school.
Ze kon daarin haar “ei” niet kwijt en is ca 30 jaar geleden voor zichzelf begonnen. Haar drijfveer was en is nog steeds : Wat is mijn natuur; en wat neem ik waar. “Inspiratie” is voor haar meer dan een woord. “Waar word ik door geraakt en hoe komt dat tot mij. Je kunt het niet oproepen, het moet vanzelf komen”. Het is voor haar nog steeds een groeiproces. Onbevangenheid, speelsheid met de focus op waarnemen zijn sleutelwoorden. In de cursussen die ze geeft, probeert ze dat gevoel over te brengen op de cursisten.
Bouke Veltman is gaan schilderen na te zijn gestopt met zijn reguliere werk. Het schilderen heeft hij ontwikkeld via een lange weg, waarin hij zich verschillende technieken eigen heeft gemaakt. De laatste tijd neigt hij naar abstract tot landschap-achtig schilderen, zonder dat daar de opzet tijdens het schilderen in ligt. Na een aarzelend begin is schilderen nu een levensbehoefte geworden. Het inspireert hem om het samen met anderen te doen. Aanvankelijk liet hij zijn werk niet aan anderen zien. Dat is veranderd. Hij had het idee dat het niet veel kon betekenen. Daar is hij vanaf. Of het iets voor iemand betekent hoort hij graag, maar laat dat aan de kijker over. Nu vindt hij het prettig als anderen zijn werk willen zien. “Het lijkt alsof ik schilder vanuit wat ik bewust of onbewust heb waargenomen”.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook