Algemeen
Borculo
Septemberfeest

16 augustus 2017

Jubileum voor Septemberfeest Borculo

Jubileum voor Septemberfeest Borculo

BORCULO – Van 30 augustus t/m 3 september staat Borculo zich weer in het teken van de Septemberfeesten. Dit jaar is het de 25e keer dat de feesttent op de Veemarkt staat.
Wat in 1993 begon als een experiment is inmiddels uitgegroeid tot iets wat onlosmakelijk met de Septemberfeesten is verbonden: de feesttent op de Veemarkt. Vrijwilligers en bestuursleden uit die tijd herinneren zich het pionieren: sjouwen met biervaten, zelf wc’s schoonmaken of – erger – ontstoppen en het zelf regelen van veel zaken. Ook viel de stroom regelmatig uit en moest er snel weer een nieuwe zekering worden geplaatst zodat het feest verder kon. Ook de bewaking van de tent werd zelf gedaan en in die tijd was het geen probleem alle munten en heel veel geld in de caravan op het terrein te bewaren.
Met als vast thema ‘Borkloo vanuut ‘t harte’ vinden de feesten in het hart van het Berkelstadje plaats. Daar ontmoet iedereen elkaar en het hele programma is daarop afgestemd.
Afscheidvoorzitter
Voor Wicher Soek zijn de aanstaande Septemberfeesten de laatste als voorzitter van de Stichting Nationale Feest- en Herdenkingsdagen te Borculo. Na 25 jaar in het bestuur gezeten te hebben, geeft hij de voorzittershamer door aan Hanjo Willems. Met veel voldoening kijkt hij terug op zijn bestuursperiode, waarin veel is bereikt en verbeterd rond het Septemberfeest, zowel qua organisatie als programma.
Ook dit jaar heeft de organisatie weer een mooi programma samengesteld waarbij aan iedereen is gedacht. Alle inwoners van Borculo hebben een flyer ontvangen waarop het programma is vermeld, inclusief de route van de traditionele optocht op zaterdag. Alle informatie over de Septemberfeesten zijn ook te vinden op de website van de stichting: www.oranje-borculo.nl.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook