Algemeen
Berkelland

17 augustus 2017

Miljoen extra beschikbaar voor startersleningen koopwoning

Miljoen extra beschikbaar voor startersleningen koopwoning

BORCULO – De vraag naar startersleningen voor een koopwoning is in de gemeente Berkelland in stijgende lijn. Het budget hiervoor raakt op. Het College van B&W stelt de gemeenteraad daarom voor een miljoen euro extra beschikbaar te stellen. Met dit extra krediet kunnen ongeveer 45 starters tot 40 jaar geholpen worden aan een eerste koopwoning tot € 200.000. Hiermee kunnen naar verwachting de aanvragen voor een starterslening in de komende drie jaar worden afgehandeld.
De gemeente Berkelland wil starters ondersteunen
Of je nu jong bent en nog thuis woont, pas sinds kort of al tijden huurt: de huizenmarkt biedt kansen. De gemeente Berkelland wil starters ondersteunen door het verstrekken van een Starterslening voor de aankoop van een bestaande woning. De Starterslening is een aanvullende lening bovenop de gewone (eerste) hypotheek. In Berkelland hebben al zo’n 50 aanvragers gebruik gemaakt van de Starterslening. Verantwoordelijk wethouder Patricia Hoytink-Roubos is blij met deze belangstelling: “Starters zijn heel belangrijk voor de woningmarkt in Berkelland. Ze zorgen voor levendigheid, doorstroming en dynamiek. Ik vind het mooi dat wij daar als gemeente op deze manier aan kunnen bijdragen.”
Starterslening kan ook voor een nieuw te bouwen woning in een kleine kern.
De Starterslening kun je gebruiken voor de aankoop van een bestaande woning.
Maar ook voor een nieuw te bouwen woning in een kleine kern kun je een Starterslening gebruiken. De voorwaarden zijn hetzelfde. Het gaat dan om een woning in Beltrum, Gelselaar, Geesteren, Haarlo, Noordijk, Rietmolen of Rekken.
Kosten mogen maximaal 200.000 euro zijn.
De totale kosten (aankoopprijs plus bijkomende kosten, waaronder kosten voor kwaliteitsverbetering) van het aan te schaffen huis mogen maximaal 200.000 euro zijn. De maximale Starterslening die je kunt krijgen is 20% van de totale kosten met een maximum van 25.000 euro. Het gaat hier nadrukkelijk om een lening, die uiteindelijk met een kleine rente moet worden terugbetaald. Door de Starterslening is het voor starters op de woningmarkt eenvoudiger een woning te kopen.
Meer weten of een Starterslening aanvragen?
Heb je vragen of wil je meer weten? Uitgebreide informatie over de Starterslening is te vinden op de website van de gemeente Berkelland www.gemeenteberkelland.nl. Ook kun je gemakkelijk via een digitaal formulier een Starterslening aanvragen. Lukt het niet om een aanvraag digitaal in te dienen dan kun je contact opnemen via 0545-250 250.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook