Algemeen
Haarlo

17 augustus 2017

Wereldconcert in de Kluntjespot in Haarlo

Wereldconcert in de Kluntjespot in Haarlo

HAARLO – “Eerst vond ik Nederland een moeilijk land met een moeilijke taal, waar het lastig is om mensen te ontmoeten. Nu voetbal ik, loop stage en heb Nederlandse vrienden gemaakt. Dat komt omdat ik erg mijn best heb gedaan om alles te leren”, schrijft een jonge, orthodox christelijke vluchteling. En een ander uit zich zo: “Ik ben gelukkig in Nederland. Hier kan ik werken, wat in mijn eigen land onmogelijk was. Hier kan ik mezelf zijn.” Weer een ander laat weten: “Ik hoop mijn droom te bereiken. Een beroep in de techniek, een huis, een vrouw, kinderen, een goede baan. Ook hoop ik dat Eritrea weer vrij en gelukkig zal zijn. Dan keer ik terug naar mijn geboorteland.” Dit zijn enkele van de ontroerende gedachten en dromen, die jonge vluchtelingen uit Syrië en Eritrea op grote, kleurrijke vlaggen hebben geschreven.
Tijdens de zomereditie van Klanten & Kunst in de Kluntjespot in Haarlo wapperen die, geïnspireerd door Tibetaanse gebedsvlaggen, op het veld voor de PKN-kerk en sturen zo de dankwoorden en wensen de lucht in.
Op zaterdagavond 26 augustus draait alles om het thema ‘wereld’. In de kleine, achtkantige kerk wordt een ‘wereldconcert’ gegeven door het Haytham Safia Qu4rtet, waarvan de aan verschillende conservatoria opgeleide musici afkomstig zijn van drie continenten. Met veel passie brengen zij oosterse, westerse en Afrikaanse klanken en ritmes ten gehore. Ook de tentoongestelde schilderijen, afkomstig van kunstenares Ida Roekevisch en uit de Frans & Kapma Collectie haken in op genoemd thema.
De intieme Haarlose PKN-kerk met plaats voor 150 bezoekers is vanaf 19 uur open. Door subsidies van de Rabobank en de Stichting 1819 blijft de toegangsprijs, inclusief een drankje in de pauze en na afloop, slechts 7,50 euro. Voor deze bijzondere, culturele avond zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Aanmeldingen via info@idaroekevisch.com of info@frans-kapma-foundation.com worden in volgorde van binnenkomst gehonoreerd.
Traditiegetrouw vindt ook op de eerste zaterdag in november weer een bijzondere editie van Klanten & Kunst in de Kluntjespot plaats.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook