Algemeen
Borculo

29 augustus 2017

Volharding is klaar voor het septemberfeest

Volharding is klaar voor het septemberfeest

BORCULO – Het is alweer bijna zover, het septemberfeest in Borculo. Een evenement waar de muziekvereniging naar uit kan kijken want het hele weekend zijn ze van de partij. Niet altijd met het instrument, nee ook gezellig met elkaar een biertje drinken hoort erbij.
“Op de woensdag beginnen we het schieten voor de jeugdleden”. Dat is dit jaar voor het eerst dat ze dat als vereniging steunen. De donderdag avond zullen de harmonie en majorettes vanaf het Andriessenhuis naar de ijsbaan lopen in optocht. Iedereen mag hierbij aansluiten om zo de opening mee te maken met de vuurwerkshow. Op de ijsbaan zal in tussentijd de slagwerkgroep als een sambaband de mensen alvast vermaken. Ook dweilorkest de Pleardopkes werken hier aan mee en daar zal de vereniging nog een aantal nummers mee samen spelen. Op vrijdag blijft het instrument thuis.
De Volharding gaat dit jaar voor het eerst met de vereniging naar de bedrijvenmiddag toe. “Hoe leuk is dat!”. Op zaterdag is het dan alle hens aan dek voor Volharding. ’s Morgens om 06.45 uur beginnen ze met een ontbijt bij een van de leden thuis, dit jaar helemaal leuk want ze gaan naar één van de jeugdleden toe. Dan moeten we om 07.45 in de tent zijn waar een lekkere kop koffie klaar staan van het oranje comité. Als die op is gaan we op pad om de koning, koningin, en de burgemeester op te halen. Dan zijn we om 10.00 weer terug bij de tent voor het vogelschieten/gooien.
Volharding trekt dan snel het uniform uit want ja, ook daar doen wij aan mee. Dan wacht ons nog één ding en dat is de optocht. Om 14.00 maken we aanstalten naar de opstelling om dan te beginnen met de route van de optocht.
Een heel druk, maar vooral een gezellig weekend met elkaar. “En dat vinden we het belangrijkste, de saamhorigheid met elkaar. Dat maakt de vereniging alleen maar sterker”. Overigens is de vereniging bezig haar imago te moderniseren. Het groene uniform zal bijvoorbeeld voor het laatst gedragen worden tijdens de optocht. Binnen de vereniging is een kledingcommissie druk bezig met het zoeken naar een nieuwe moderne uitstraling. Hier staan dan eenheid en zichtbaarheid voorop. “Kortom, het leeft bij Volharding!” Ze zien jullie graag aankomend weekend, en voor meer info kun je altijd kijken op de website.

Advertentie:

Sale Solden juli 2023Sale Solden juli 2023
Booking.com

Lees ook