Algemeen
Borculo

5 september 2017

Joriskerk geopend tijdens Monumentendagen

Joriskerk geopend tijdens Monumentendagen

BORCULO – Tijdens de Open Monumentendagen op 9 en 10 september zet de eeuwenoude Joriskerk te Borculo haar deuren beide dagen wagenwijd open van 12.00 tot 16.00 uur. Aan het thema van deze dag: “Boeren, burgers en buitenlui” zal natuurlijk invulling worden gegeven.
De Stad en Heerlijkheid Borculo kent een rijke geschiedenis. De stad Borculo was de hoofdplaats van de gelijknamige Heerlijkheid. Men verondersteld dat de stad genoemd is naar het kasteel, maar als plaats wordt Borculo pas in 1337 genoemd. In dat jaar werd er nl. een kapel gesticht, de huidige Joriskerk. In 1777 werd Prins Willem V van Oranje-Nassau eigenaar van de Stad en Heerlijkheid. Koning Willem-Alexander is dan ook heer van Borculo. Op panelen in de kerk staat de geschiedenis van de Stad en Heerlijkheid in woord en beeld. Deze tentoonstelling, ingericht door de Historische Vereniging van Borculo, past uitstekend bij het thema van de Open Monumentendagen.
In de consistoriekamer is een tentoonstelling met foto’s en teksten over de geschiedenis van de Joriskerk.
9 september kan er vanaf 12.00 uur worden gestart voor een fietstocht door de Stad en Heerlijkheid Borculo. Zo kan er kennis gemaakt worden met de rijke historie van de Stad en Heerlijkheid.
Deze fietstocht is eveneens door de Historische Vereniging van Borculo georganiseerd.

Advertentie:

Booking.com

Lees ook