Home » Borculo » Foto’s: feestelijke onthulling Kasteel van Borculo
Algemeen
Borculo
Featured
Foto's

9 september 2017

Foto’s: feestelijke onthulling Kasteel van Borculo

Foto’s: feestelijke onthulling Kasteel van Borculo

BORCULO – Een bijzonder moment vandaag, want het Kasteel van Borculo is weer teruggekeerd in het straatbeeld. Vanochtend werd er een bronzen maquette onthuld aan de Hoflaan.
Tussen de buien door kwam de Berkelzomp aan bij de Washuisbrug. Burgemeester Joost van Oostrum en Peter Nieuwenhuis onthulden het beeld voor de plek waar het kasteel ooit heeft gestaan. Het beeld is gerealiseerd door kunstenaar Jan te Kulve na idee van Peter Nieuwenhuis en is onderdeel van ”Borculo, beleef de Berkelstad”.
Na de onthulling van het beeld was er in de Joriskerk een tentoonstelling over de Heerlijkheid Borculo. 20 informatieve panelen vertellen de geschiedenis van ons mooie stadje. De tentoonstelling is zondag 10 september nog te bezoeken in de Joriskerk van 12 tot 16 uur.
Ook werd een nieuw initiatief bekend gemaakt door Frank, Menno en Peter, een echt Borculoos biertje: ‘De Heeren van Borculo!’.
Foto’s:


Advertentie:

Booking.com

Deel dit bericht:

Lees ook

  • 22 november 2022

    BORCULO – Afgelopen weekend stond Borculo in het teken van het Beleef Borculo Sint Nicolaasstad. Een Sinterklaasweekend om nooit te vergeten.

  • 22 november 2022

    BORCULO – Hardloopliefhebbers in Berkelland hebben al vele jaren de keuze uit een mooi aanbod van hardloopwedstrijden dichtbij huis. Drie daarvan bundelen nu

  • 15 november 2022

    BORCULO – Repair Café Berkelland is ook het juiste adres om uw botte tafel- en keukenmessen, scharen en tuingereedschappen te laten slijpen. Men

Booking.com